torsdag 12 oktober 2017
BANANKAKA MED APELSINSÅS
HEJSAN !
Mosade bananer och havregryn ger fin konsistens
åt kakan, som äts med fluffig apelsinsås .
En gång i tiden var detta en "symöteskaka", som
gick runt på våra träffar .
Jättegod , prova själva !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
3 dl socker ,
50 g smör ,
eller margarin,
3 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver ,
2 dl havregryn ,
2 st. mosade bananer ,
1 dl mjölk ,
APELSINSÅS :
1 äggula ,
½ dl socker ,
1 tsk rivet apelsinskal ,
1 1/2 msk pressad apelsinsaft ,
2 dl vispgrädde ,1 äggvita ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT fettet och låt det svalna .
Mosa bananerna .
Vispa ägg och socker poröst .
Blanda mjöl, havregryn och bakpulver .
RÖR ner blandningen i äggsmeten .
Tillsätt bananer, matfett och mjölk
och rör om tills allt blandat sig .
GRÄDDA smeten i smord , bröad form
i 175 grader varm ugn , ca 1 timme .
APELSINSÅS :
Vispa äggula och socker pösigt .
Smaksätt med rivet apelsinskal och
apelsinsaft .
Vänd försiktigt ned den vispade grädden
och den hårt vispade äggvitan .
SERVERA såsen till banankakan .
LYCKA TILL !
ANNIKAS WOK MED THAISMAK 4 PERS.
HEJSAN !
Detta var himmelens gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g kalkonschnitzel , strimlad
2 paket snabbnudlar (utan kryddtillsats)
1 påse Wokgrönsaker Thai
1 msk vegetabilisk olja,
1 dl tjock kokosmjölk ,
1 tsk grön currypasta ,
1 lime,
MARINAD :
2 hackade vitlöksklyftor ,
1 chili , urkärnad och hackad
(styrka efter smak )
1 msk riven färsk ingefära ,
1 pressad lime ,
2 tsk sesamolja,
1 tsk asiatisk FISH SAUCE.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ihop ingredienserna till marinaden,
häll den över den strimlade kalkonen och
låt stå i kylen minst 1 timme.
LÅT nudlarna dra i kokhett vatten tills de
är precis mjuka .
Hetta upp woken med lite av oljan .
Häll i köttet med marinaden och woka på
hög värme .
Fös upp köttet på wokens kanter efter hand
som det börjar bli färdigt .
TILLSÄTT mer olja samt wokgrönsaker
och woka dem i 5 min .
Blanda kött och grönsaker i woken och till-
sätt kokosmjölk och currypasta .
SÄNK till medelvärme , tillsätt nudlarna och
låt alltsammans puttra ihop ett par minuter.
SERVERA med limeklyftor .
SMAKLIG MÅLTID !
VEGETARISK STROGANOF 4 PERS .
HEJSAN !
mmm.... Det här var väldans gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl torkade vita stora bönor ,
2 gula lökar ,
200 g champinjoner ,
2 st. morötter ,
olivolja ,
2 msk paprikapulver ,
1 st. grönsaksbuljongtärning ,
2 msk TOMATPURE' ,
2 dl CREME Fraiche ,
3 dl grädde ,
2 tomater ,
salt å peppar ,
200 g HALLOUMIOST,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLÖTLÄGG bönorna under natten .
Låt dem rinna av och koka dem mjuka i
lättsaltat vatten i ca 40 minuter .
Låt dem rinna av .
SKALA och hacka löken .
Rensa och skiva svampen .
Skala och skiva morötterna .
Fräs lök, svamp och morötter några minuter
i oljan utan att de tar färg .
Tillsätt paprikapulver, buljongtärning, vita bönor,
TOMATPURE', CREME Fraiche och grädde .
KLYFTA tomaterna och tillsätt dem .
Sjud under lock i 10 minuter . KRYDDA .
Tärna HALLOUMIOSTEN och stek den i olja
tills den fått fin färg .
Strö den över grönsakerna .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)