torsdag 23 mars 2023

MIN SNABBA MUSLI -LIMPA MED LINGONSYLT . 1 BRÖD .

 

                      HEJSAN !

MUSLI i brödet gör det extra fiberrikt 

och gott .

Välj den sort Du gillar bäst .

Lättbakad limpa !


HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl vetemjöl

3 dl musli

2 tsk bikarbonat

1 1/2 tsk salt

5 dl filmjölk

1 dl lingonsylt 

SÅ HÄR GÖR DU :


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SÄTT ugnen på 180 grader .

Blanda ihop de torra ingredienserna

i en bunke .

2)  TILLSÄTT filmjölken och blanda 

ordentligt .

Rör till sist i lingonsylten försiktigt .

3)  HÄLL smeten i en limpform , ca 

1 1/2 liter , klädd med bakplåtspapper .

4)  GRÄDDA limpan längst ner i ugnen 

ca 1 timme .

Låt limpan svalna i formen .


LYCKA TILL 

och 

GLAD PÅSK !


MIN JÄTTEGODA PÅSKKAKA MED MANDEL ,

 


                   HEJSAN  !

Tänkte  att  jag  skulle  vara  ute  i  tid 

så NI  hinner  baka  den  till  PÅSK ! 

mm...!  himla  god med lättvispad  

grädde  eller  vaniljglass .


HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/ margarin

2 dl strösocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

1 kryddmått bittermandelarom

1 burk aprikoser (410 g )

50 g mandelspån 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SÄTT  UGNEN PÅ 175 GRADER .

2)  SMÄLT  matfettet i en kastrull .

3)  VISPA matfett och socker .

Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan 

varje ägg .

4)  TILLSÄTT mjölet blandat med bak-

pulver , mjölk och bittermandelarom och

rör till en jämn smet .

5)  HÄLL smeten i en smord form med

löstagbar kant , ca 24 cm i diameter .

6)  LÅT APRIKOSERNA  rinna av .

Lägg dem  med den kupade sidan uppåt

i formen .

Strö över mandeln .

7)  GRÄDDA  kakan i nedre delen av ugnen

i ca 30 minuter .

Låt kakan svalna innan den lossas från formen .

8) SERVERA kakan ljummen eller kall, gärna 

med en klick lättvispad grädde,eller vaniljglass .

LYCKA TILL !

och 

GLAD PÅSK !