torsdag 1 oktober 2020

SPENATLASAGNE, 6 PORT.




                                                 HEJSAN !


VARSÅGODA !     HIMLA  GOTT !

HÄR ÄR RECEPTET :

1 FINHACKAD GUL LÖK
1 GROVT RIVEN  MOROT
1 MSK  OLIVOLJA
500 G  BLADSPENAT,  FRYST
15  HACKADE  SOLTORKADE  TOMATER
2 DL  LÄTT CREME  FRAICHE
1  TSK DRAGON
1 TSK SALT'
2 KRM  SVARTPEPPAR
2  KRM  MALD  MUSKOT
CA  10  LASAGNEPLATTOR,  GÄRNA FULLKORN
500 G  KESO
150 G  SMULAD  CHEVRE, (getost)
SALLAD  ;
100 G  RUCOLASALLAD 
2 ÄPPLEN i  SMÅBITAR
20  CM  GURKA 
1 AVOKADO I BITAR 
DRESSING ;
1/2  DL  OLIVOLJA
1/2  DL BALSAMICOVINÄGER,
MANGO

SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS  lök  och morötter i olivolja .
BLANDA  med  tinad  spenat,  soltorkade tomater,
CREME FRAICHE  och  kryddor .
VARVA  lasagneplattor  med  spenatröra  och  keso .
AVSLUTA  med  ett  lager  spenatröra .
STRÖ  över  CHEVRE  och  grädda  i  250  grader
i  25  minuter .
SKÖLJ  salladen  och  blanda  den  med  äpplena .
DELA  gurkan och  ta  bort  kärnorna .
SKÄR  den  i  småbitar  och  blanda  ner  dem  och
avokadon  i  salladen .
BLANDA   dressingen  och  häll över .
SERVERA  lasagnen  med  salladen  .

SMAKLIG  MÅLTID  !
och
LYCKA  TILL !











HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  finhackad  gul  lök
1  grovt  riven  morot
1  msk  olivolja
500 g fryst  bladspenat
15  hackade  soltorkade  tomater
2  dl lätt- CREME FRAICHE
1  tsk  dragon
1  tsk salt
2  krm svartpeppar
2 krm mald muskot
ca  10 lasagneplattor,  gärna  fullkorn
500 g keso
150 g smulad  getost

SALLAD :
100 g  rucolasallad
2 äpplen i småbitar
20 cm gurka
1 avokado  i  bitar
DRESSING :
1/2 dl olivolja
1/2 dl balsamicovinäger  mango

SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS lök och morötter i olja .
BLANDA med tinad spenat ,  soltorkade tomater,
CREME FRAICHE och  kryddor .
VARVA  lasagneplattorna  med