torsdag 22 mars 2018
KAJSAS RYSKA RIDDARE, 4 PERS.
HEJSAN !
Å .... det här är då himla gott !
Smaka Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
4-8 skivor franskbröd ,
3 ägg ,
1 msk vetemjöl ,
1 dl mjölk ,
1 dl grädde ,
smör till stekning,
SERVERING :
2 finhackade rödlökar ,
100 g svart eller röd
stenbitsrom ,
100 g ishavsrom ,
2 dl CREME Fraiche,
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA upp äggen med mjölet och mjölken.
Tillsätt grädden och vispa smeten slät .
Skär av kanterna på brödskivorna .
Doppa skivorna i smeten och stek dem frasiga
i smöret i en teflonpanna .
SERVERA de varma riddarna med löken, de
olika romsorterna och CREME Fraiche .
mmm.... .
LYCKA TILL !
PARMESANLAX MED SPENAT, 4 PERS. 4 PERS.
HEJSAN !
PÅSKEN närmar sig !
Skulle det smaka med denna,
underbart goda rätt ?
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g lax ,
olivolja till form och stekning ,
salt, malen vitpeppar ,
1 dl riven parmesanost ,
1/2 dl ströbröd ,
1 liten gul lök i skivor ,
1 tunt skivad vitlöksklyfta ,
1 liter färsk spenat ,
1 kruka rucolasallad,
1 ask minitomater, - gula och röda
delade på mitten ,
SERVERING :
Bröd.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i fyra bitar och ställ
i smord ugnsfast form.
Krydda laxen med lite salt och peppar .
BLANDA parmesanosten och ströbrödet
och strö över laxbitarna .
Baka i ugn på 200 grader, tills osten
börjar få färg, ca 15 minuter .
HETTA upp lite olja i en stekpanna
och fräs löken och vitlöken någon
minut i oljan .
Rör ner spenaten, rucolan och tomaterna .
Krydda med salt och malen vitpeppar.
SERVERA laxen på ett uppläggningsfat
med spenatröran som täcker fatet och
med laxen ovanpå.
Sist men inte minst, tomaterna lite runt om,
och ett gott bröd .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)