torsdag 22 mars 2018

KAJSAS RYSKA RIDDARE, 4 PERS.



                   HEJSAN !

Å .... det  här  är  då himla  gott !
Smaka  Ni  också !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4-8  skivor  franskbröd ,
3  ägg ,
1  msk  vetemjöl ,
1  dl  mjölk ,
1  dl  grädde ,
smör  till  stekning,

SERVERING :
2  finhackade  rödlökar ,
100  g  svart  eller  röd
stenbitsrom ,
100  g  ishavsrom ,
2  dl  CREME Fraiche,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
VISPA  upp  äggen  med  mjölet  och   mjölken.
Tillsätt  grädden  och  vispa  smeten  slät .
Skär  av  kanterna  på   brödskivorna .
Doppa  skivorna  i  smeten  och  stek  dem  frasiga
i  smöret  i  en  teflonpanna .

SERVERA  de  varma   riddarna  med  löken,  de
olika   romsorterna  och  CREME Fraiche .

mmm.... .

LYCKA  TILL !

PARMESANLAX MED SPENAT, 4 PERS. 4 PERS.



                   HEJSAN !

PÅSKEN  närmar  sig !

Skulle  det  smaka  med  denna,
underbart  goda  rätt ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600  g  lax ,
olivolja  till  form  och  stekning ,
salt,  malen  vitpeppar ,
1  dl  riven  parmesanost ,
1/2  dl  ströbröd ,
1  liten  gul  lök  i  skivor ,
1  tunt  skivad  vitlöksklyfta ,
1  liter  färsk  spenat ,
1  kruka  rucolasallad,
1  ask  minitomater,  - gula  och  röda
delade  på  mitten ,

SERVERING :
Bröd.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  laxen  i  fyra  bitar  och  ställ
i  smord   ugnsfast  form.
Krydda  laxen   med  lite  salt  och  peppar .
BLANDA  parmesanosten   och  ströbrödet
och  strö  över  laxbitarna .
Baka  i  ugn  på  200  grader,  tills  osten
börjar  få  färg,  ca  15  minuter .
HETTA  upp  lite  olja  i  en  stekpanna
och  fräs  löken  och  vitlöken  någon
minut  i  oljan .
Rör  ner  spenaten,  rucolan   och  tomaterna .
Krydda  med  salt  och  malen  vitpeppar.

SERVERA  laxen  på  ett  uppläggningsfat
med  spenatröran  som  täcker  fatet  och
med  laxen  ovanpå.
Sist  men  inte  minst,  tomaterna  lite  runt  om,
och  ett  gott  bröd .

LYCKA  TILL !