torsdag 1 februari 2018
KRABBMOUSSE 4-6 PORT .
HEJSAN !
Har Du tillgång till färsk krabba är detta gott,
om inte går det bra att använda burkkrabba
eller krabbmix .
En bra förrätt !
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g krabbkött ,
200 g mild rökt kaviar ,
3 dl vispgrädde ,
1 liten finhackad gul lök ,
5 GELANTINBLAD ,
blötlagda i kallt vatten
GARNERING :
Sallat, citron, och dill .
SÅ HÄR GÖR DU :
GROVHACKA krabbköttet .
Vispa grädden till hårt skum .
BLANDA ihop kaviar, krabba och lök .
Smält det urkramade GELANTINET under omrörning
på svag värme och rör ner det i blandningen .
BLANDA ner den vispade grädden och häll upp i
en form penslad med lite olja .
Ställ kallt i minst 2 timmar .
Stjälp upp och garnera .
ROSTAT bröd är gott till .
LYCKA TILL !
CITRONKAKA , 1 ST.
HEJSAN !
SMAKA på den här godbiten -ovanlig kanske
men .... jag gillar den !
Citronkaka, god både som efterrätt med grädde
eller vaniljsås och som kaffekaka .
HÄR ÄR RECEPTET :
MÖRDEG :
100 g smör /margarin ,
1/2 dl socker ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
FYLLNING :
2 dl mjölk ,
1 msk vetemjöl ,
2 msk socker ,
2 äggulor ,
1/2 dl hackad, skållad mandel ,
rivet skal av 1 citron ,
2 äggvitor ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA matfett, socker och vetemjöl till en deg ,
som får vila kallt en stund, ca 20 minuter .
KLÄD en pajform, ca 25 cm i diameter, gärna med
löstagbar botten, med degen .
Koka upp mjölken .
Vispa ner mjölet och låt koka på svag värme 4 min.
Ta kastrullen från plattan och blanda ner socker,
äggulor, mandel och citronskal .
VISPA äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt
ner dem i fyllningen .
Häll massan i pajskalet och grädda på nedersta falsen
i 175 grader ca 30 minuter .
Låt kakan svalna .
Sikta lite florsocker över .
En riktig bjud-kaka tycker jag !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)