tisdag 3 februari 2015

SVART VINBÄRSSORBET 4 PORT .

Hej !
Idag plockade jag fram en påse svarta vinbär från frysen .
Tänkte göra den här sorben, ibland kan man känna att man
vill ha något mer efter maten ,så då blir det denna .
Är ni med mej ?

1/4 kg svarta vinbär
1 1/2 dl vatten
ca 6 msk socker
2 äggvitor

Så här gör DU:
KOKA  svarta vinbär , vatten och socker ca 5 min
och passera genom ett durkslag .
Mixa bären före passering .
Kyl PURE'N .
VISPA  äggvitorna mycket styva och vänd ned
dem i PURE'N .

Häll PURE'N i en form som får stå i frysen
(-18 grader) ca 2 timmar.
RÖR sorbeten efter ca 1 timme och vispa igenom
den efter 2 timmar.
Låt den stå i frysen igen 1/2 - 1 timme .

SERVERAS , med svart vinbärslikör och lite vispad grädde .
Eller bara vispad grädde .

LYCKA TILL !