fredag 14 februari 2014
KASSLERGRATÄNG MED CURRY & MANGOSÅS 4 PORT.
ALLA HJÄRTANS DAGS MIDDAG ?
500 g Kassler
1 nästan mogen Mango
(eller fryst, 1 paket)
2 vitlöksklyftor , hackade
2 tsk orientalisk curry
2 msk tomatpure
1 msk smör /margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
2 STÄNK TABASCO ,
ca 2 krm
1 dl riven ost
1 msk kokosflingor
SERVERING:
kokt ris
färsk spenat
UGN:
200 grader
Så här gör DU:
SKIVA Kasslern och lägg den i
en ugnssäker form .
MANGO-SÅS :
SKALA och skär Mangon i småbitar.
Fräs Mango , vitlök , curry och tomatpure
i matfettet i en vid kastrull.
Tillsätt grädde och smaka av med salt
och Tabasco .
HÄLL såsen över Kasslern och strö
över osten och kokosflingorna .
TILLAGA i ugnen ca 20 minuter .
SERVERA :
med ris och färska spenatblad .
SMAKLIG SPIS !
NYPONBULLAR 16 ST .
Goda må NI tro..
25 g jäst
2 1/2 dl ljummen NYPONSOPPA
37 GRADER
1 dl malda hasselnötskärnor
6 dl vetemjöl + lite till ut- baket
GARNERING:
16 nötkärnor
PENSLING:
1 msk varmt vatten
+ 1 tsk honung
Så här gör DU:
LÖS upp jästen i den 37 gradigt
varma NYPONSOPPAN .
Blanda i de malda nötterna och
så mycket mjöl att den blir en
fast deg.
DEGEN behöver INTE JÄSA utan
kan bakas ut genast .
Forma den till en lång rulle och skär
den i ca 16 bitar och rulla till runda
bullar .
LÄGG bullarna i pappersformar och
stick ner en nöt i varje bulle .
JÄS till dubbel storlek drygt 1 timma.
Pensla bullarna med varmt honungs-
vatten och GRÄDDA ca 10 minuter
i 200 grader.
NYPON - NÖTBULLARNA är godast
att äta ljumma , gärna med smör och en
god bit ost .
TE eller KAFFE smakar gott till !
25 g jäst
2 1/2 dl ljummen NYPONSOPPA
37 GRADER
1 dl malda hasselnötskärnor
6 dl vetemjöl + lite till ut- baket
GARNERING:
16 nötkärnor
PENSLING:
1 msk varmt vatten
+ 1 tsk honung
Så här gör DU:
LÖS upp jästen i den 37 gradigt
varma NYPONSOPPAN .
Blanda i de malda nötterna och
så mycket mjöl att den blir en
fast deg.
DEGEN behöver INTE JÄSA utan
kan bakas ut genast .
Forma den till en lång rulle och skär
den i ca 16 bitar och rulla till runda
bullar .
LÄGG bullarna i pappersformar och
stick ner en nöt i varje bulle .
JÄS till dubbel storlek drygt 1 timma.
Pensla bullarna med varmt honungs-
vatten och GRÄDDA ca 10 minuter
i 200 grader.
NYPON - NÖTBULLARNA är godast
att äta ljumma , gärna med smör och en
god bit ost .
TE eller KAFFE smakar gott till !
KOKOSKAKOR 65 ST .
De här går fort att göra, goda är de också !
50 g smör
3 ägg
2 dl socker
6 dl kokosflingor
Så här gör DU:
SMÄLT smöret.
Vispa ägg och socker.
Rör ner kokosflingorna och det
smälta smöret.
Klicka ut smeten på smord plåt.
Använd 2 tsk .
GRÄDDA mitt i ugnen på 175 grader
ca 10 minuter.
Låt kakorna svalna lite innan de lossas
från plåten .
BARNA KANSKE VILL GÖRA DESSA !
HA EN TREVLIG FIKA -STUND !
50 g smör
3 ägg
2 dl socker
6 dl kokosflingor
Så här gör DU:
SMÄLT smöret.
Vispa ägg och socker.
Rör ner kokosflingorna och det
smälta smöret.
Klicka ut smeten på smord plåt.
Använd 2 tsk .
GRÄDDA mitt i ugnen på 175 grader
ca 10 minuter.
Låt kakorna svalna lite innan de lossas
från plåten .
BARNA KANSKE VILL GÖRA DESSA !
HA EN TREVLIG FIKA -STUND !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)