HEJSAN !
Det här måste Ni smaka....mmm, himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg ,
1 krm salt ,
1 1/2 dl mjölk ,
1/2 dl vetemjöl ,
1/2 tsk vaniljsocker ,
4 kantskurna brödskivor ,
smör /margarin till stekning ,
1/2 dl socker ,
1 tsk kanel .
Så här gör DU:
VISPA ihop ägg, salt, mjöl, och vaniljsocker .
Låt brödskivorna dra i smeten någon minut .
STEK brödskivorna i stekpanna med smör på
medelvärme , på båda sidor tills de fått vacker färg.
VÄND direkt i socker blandat med kanel .
SERVERA .
HOPPAS ATT DET SMAKAR , LYCKA TILL !
söndag 10 april 2016
GÖR DIN EGEN MUSLI !
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
LÄGG 4 dl fiberhavregryn ,
2 dl solroskärnor ,
1 dl pumpakärnor ,
1 dl grovt hackad mandel
i en ugnsform ,
RINGLA över ca 2 msk rapsolja ,
och 2 tsk råsocker och rör om .
ROSTA i ugn , på 200 grader i ca 10 minuter.
Låt blandningen svalna .
Blanda ner 1 dl hackade katrinplommon
eller russin .
Så himla gott !
LYCKA TILL !
HÄR ÄR RECEPTET :
LÄGG 4 dl fiberhavregryn ,
2 dl solroskärnor ,
1 dl pumpakärnor ,
1 dl grovt hackad mandel
i en ugnsform ,
RINGLA över ca 2 msk rapsolja ,
och 2 tsk råsocker och rör om .
ROSTA i ugn , på 200 grader i ca 10 minuter.
Låt blandningen svalna .
Blanda ner 1 dl hackade katrinplommon
eller russin .
Så himla gott !
LYCKA TILL !
UGNSBAKADE PÄRON MED INGEFÄRSSÅS . 4 PORT.
HEJSAN!
EFTERRÄTT - JA TACK !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 päron ,
4 ark aluminiumfolie ,
INGEFÄRSSÅS :
4 dl utspädd päronsaft , (Du kan köpa pärondryck lätt i affären)
2 msk MAIZENA Majsstärkelse ,
1/2 msk färsk riven ingefära .
Så här gör DU:
SKÖLJ päronen .
Linda in päronen i foliepapper och lägg dem i en ugnssäker form.
Baka dem i ugnen i 25- 30 minuter , beroende på päronens fasthet .
RÖR ut 1 dl av pärondrycken med Maizena .
Blanda resten (3 dl) av pärondrycken med riven ingefära i en
kastrull och koka upp .
Red av med pärondrycken blandad med Maizena och koka upp
under omrörning .
LÄGG på locket på kastrullen och låt stå i ett kallt vattenbad, så
svalnar den fortare .
Sila såsen om Du inte vill ha ingefärsbitar i .
SERVERA, de varma päronen med ingefärssåsen , som kan vara
ljummen eller kall .
Själv gillar jag en klick vispgrädde till ! Och förresten är detta för mig
ett barndomsminne hos en av mostrarna
LYCKA TILL !
EFTERRÄTT - JA TACK !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 päron ,
4 ark aluminiumfolie ,
INGEFÄRSSÅS :
4 dl utspädd päronsaft , (Du kan köpa pärondryck lätt i affären)
2 msk MAIZENA Majsstärkelse ,
1/2 msk färsk riven ingefära .
Så här gör DU:
SKÖLJ päronen .
Linda in päronen i foliepapper och lägg dem i en ugnssäker form.
Baka dem i ugnen i 25- 30 minuter , beroende på päronens fasthet .
RÖR ut 1 dl av pärondrycken med Maizena .
Blanda resten (3 dl) av pärondrycken med riven ingefära i en
kastrull och koka upp .
Red av med pärondrycken blandad med Maizena och koka upp
under omrörning .
LÄGG på locket på kastrullen och låt stå i ett kallt vattenbad, så
svalnar den fortare .
Sila såsen om Du inte vill ha ingefärsbitar i .
SERVERA, de varma päronen med ingefärssåsen , som kan vara
ljummen eller kall .
Själv gillar jag en klick vispgrädde till ! Och förresten är detta för mig
ett barndomsminne hos en av mostrarna
LYCKA TILL !
KYCKLINGGRYTA MED MANGO 2 PORT.
HEJASN !
Söndags Middag för Två !
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g KYCKLINGFILE' ,
1 msk smör/margarin ,
salt å peppar ,
1 dl vatten ,
1 msk KYCKLINGFOND ,
1/2 tsk SAMBAL OELEK ,
10 cm purjolök ,
1 msk Mango Chutney
1 dl CREME Fraiche
75 g fryst mango ,
Så här gör Du :
SKÄR kycklingen i bitar och bryn runt om i en stekpanna med smör.
Salta och peppra .
TILLSÄTT vatten, fond, SAMBAL OELEK, strimlad purjolök,
Mango Chutney, och CREME Fraiche .
Låt småkoka i 5 minuter .
LÄGG i mango och låt koka upp .
Smaka av .
SERVERA , med ris, tomater och avokado .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Söndags Middag för Två !
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g KYCKLINGFILE' ,
1 msk smör/margarin ,
salt å peppar ,
1 dl vatten ,
1 msk KYCKLINGFOND ,
1/2 tsk SAMBAL OELEK ,
10 cm purjolök ,
1 msk Mango Chutney
1 dl CREME Fraiche
75 g fryst mango ,
Så här gör Du :
SKÄR kycklingen i bitar och bryn runt om i en stekpanna med smör.
Salta och peppra .
TILLSÄTT vatten, fond, SAMBAL OELEK, strimlad purjolök,
Mango Chutney, och CREME Fraiche .
Låt småkoka i 5 minuter .
LÄGG i mango och låt koka upp .
Smaka av .
SERVERA , med ris, tomater och avokado .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)