söndag 10 april 2016

FATTIGA RIDDARE 4 ST .

HEJSAN !

Det här måste Ni smaka....mmm,  himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg ,
1 krm salt ,
1 1/2 dl mjölk ,
1/2 dl vetemjöl ,
1/2 tsk vaniljsocker ,
4 kantskurna brödskivor ,
smör /margarin till stekning ,
1/2 dl socker ,
1 tsk kanel .

Så här gör DU:
VISPA ihop ägg, salt, mjöl, och vaniljsocker .
Låt brödskivorna dra i smeten någon minut .
STEK brödskivorna i stekpanna med smör  på
medelvärme , på båda sidor tills de fått vacker färg.
VÄND direkt i socker blandat med kanel .
SERVERA .
HOPPAS ATT DET SMAKAR ,   LYCKA TILL !

GÖR DIN EGEN MUSLI !

HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :

LÄGG  4 dl fiberhavregryn ,
2 dl solroskärnor ,
1 dl pumpakärnor ,
1 dl grovt hackad mandel
i en ugnsform ,
RINGLA  över ca 2 msk rapsolja ,
och 2 tsk  råsocker och rör om .
ROSTA i ugn , på 200 grader i ca 10 minuter.
Låt blandningen svalna .
Blanda ner 1 dl hackade katrinplommon
eller russin .

Så himla  gott !
LYCKA TILL !

UGNSBAKADE PÄRON MED INGEFÄRSSÅS . 4 PORT.

HEJSAN!

EFTERRÄTT - JA TACK !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 päron ,
4 ark aluminiumfolie ,
INGEFÄRSSÅS :
4 dl utspädd päronsaft ,  (Du kan köpa pärondryck lätt i affären)
2 msk MAIZENA Majsstärkelse ,
1/2 msk färsk riven ingefära .

Så här gör DU:
SKÖLJ   päronen .
Linda in päronen i foliepapper och lägg dem i en ugnssäker form.
Baka dem i ugnen i 25- 30 minuter , beroende på päronens fasthet .
RÖR ut 1 dl av pärondrycken  med Maizena .
Blanda resten (3 dl) av pärondrycken  med riven ingefära i en
kastrull och koka upp . 
Red av med pärondrycken  blandad med Maizena och koka  upp
under omrörning .
LÄGG på locket på kastrullen och låt stå i ett kallt vattenbad, så
svalnar den fortare .
Sila såsen om Du inte vill ha ingefärsbitar i .
SERVERA, de varma päronen  med ingefärssåsen , som kan vara
ljummen eller kall .
Själv gillar jag en klick vispgrädde till !  Och förresten  är detta för mig
 ett barndomsminne hos en av mostrarna

LYCKA TILL !





KYCKLINGGRYTA MED MANGO 2 PORT.

HEJASN !

Söndags Middag för Två !

HÄR ÄR RECEPTET :
300  g  KYCKLINGFILE' ,
1 msk smör/margarin ,
salt å peppar ,
1 dl vatten ,
1 msk KYCKLINGFOND ,
1/2 tsk SAMBAL OELEK ,
10 cm purjolök ,
1 msk Mango Chutney
1 dl CREME Fraiche
75 g fryst mango ,

Så här gör Du  :
SKÄR kycklingen  i bitar och bryn runt om  i en stekpanna med smör.
Salta  och  peppra .
TILLSÄTT vatten, fond, SAMBAL OELEK, strimlad purjolök,
Mango Chutney, och CREME Fraiche .
Låt  småkoka  i 5 minuter .
LÄGG  i mango och låt koka upp .
Smaka av .
SERVERA , med ris, tomater och avokado .

SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA TILL !