HEJSAN !
HÄR är en rätt som väcker angenäma barndomsminnen .
Gyllenstekta potatisbullar är gott till mycket ,
här serverar jag dem med bräckt kassler eller korv .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
12 potatisar
1 ägg
1 msk flytande smör /margarin
salt , vitpeppar
6 msk ströbröd
2 msk flytande smör /margarin
4 - 6 skivor kassler
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och koka potatisen i saltat vatten .
Häll av vattnet och låt den ånga av .
Pressa potatisen eller mosa den med elvisp .
Blanda moset med ägg, 1 msk smör , samt
salt och peppar efter smak .
Låt moset kallna .
FORMA moset till en lång rulle och dela den i 12 bitar.
Forma platta bullar och vänd dem i ströbröd .
Hetta upp 2 msk smör i en fettsnål stekpanna och stek
potatisbullarna på båda sidor så att de får fin yta och
blir genomvarma .
HETTA upp en fettsnål panna och stek kasslern i TORR
stekpanna eller grillpanna , ett par minuter på varje sida .
Du kan också steka bacon .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !