tisdag 12 april 2022

POTATISBULLAR & BRÄCKT KASSLER . 4 PORTIONER .

 


                                                  HEJSAN !


HÄR  är en rätt som  väcker  angenäma barndomsminnen .

Gyllenstekta  potatisbullar är gott  till  mycket ,

här serverar jag dem med bräckt kassler eller korv .

VARSÅGODA  !


HÄR ÄR RECEPTET :
12 potatisar

1 ägg

1 msk flytande smör /margarin

salt , vitpeppar

6  msk ströbröd

2 msk flytande smör /margarin

4 - 6 skivor kassler


SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA och koka potatisen i saltat vatten .

Häll av vattnet och låt den ånga av .

Pressa potatisen eller mosa  den med elvisp .

Blanda moset med ägg, 1 msk smör , samt 

salt och peppar efter smak .

Låt moset kallna .

FORMA  moset till en lång rulle och dela den  i 12 bitar.

Forma platta bullar och vänd dem i ströbröd .

Hetta upp 2 msk smör i en fettsnål  stekpanna och stek 

potatisbullarna på båda sidor så att de får fin yta och

blir genomvarma .

HETTA  upp en  fettsnål  panna och stek kasslern i TORR 

stekpanna eller grillpanna ,  ett par minuter på varje sida .

Du kan också steka bacon .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !