onsdag 15 april 2015

RISOTTO PÅ RÖKT VILTKORV 4 PERS.

Hej igen !

Tänkte bjuda på lite Risotto!
Använd den viltkorv  Du tycker bäst om .

250 g AVORIORIS
3/4 dl torkad svamp , kantarell eller karljohansvamp
2 schalottenlökar  finhackade
70 g rökt viltkorv , finhackad
olivolja
1 tsk rosmarin
1 dl vitt vin
7-9 dl vatten
2 dl gröna ärter
1 1/2 dl finriven parmesanost
salt , svartpeppar
örter till garnering

Så här gör Du :
FRÄS  ris , svamp, lök  och korv i rikligt med
olivolja i en stor vid panna.
Tillsätt rosmarin , vitt vin och hälften av vattnet.
Sjud  5 minuter under omrörning och tillsätt
resten av vattnet .
Sjud ytterligare  10 minuter på svag värme  under
omrörning .
TILLSÄTT ärter och parmesanost och smaka av
med salt och peppar .

Toppa med örterna och servera omgående .

SMAKLIG MÅLTID !