onsdag 9 oktober 2019

TORSKROMSLÅDA , 4 PERS. Farmors)



                  HEJSAN !

Detta är ett barndomsminne för mig ,
-himla gott , än idag !
Från min  farmor Annas recept .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk torskrom ca 300 g
1 liten burk  ANSJOVISFILE'ER ca 50 g
3 ägg
1 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad dill
1 krm nymald svartpeppar
2 dl riven lagrad ost  t ex Prästost
eller  Västerbottenost

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.

MOSA torskrom  med  ANSJOVIS-
FILE'ERNA med spad.
VISPA samman ägg och vispgrädde
och rör ner det samt dill och peppar
i torskroms-blandningen.
HÄLL blandningen i en smord ugns-
säker form  och strö över osten.
GRÄDDA på galler mitt i ugnen ca
25 minuter tills blandningen stelnat.
SERVERA med kokt potatis  och
tomatsallad .
GARNERA med dill-vippor lagda
fint över.

LYCKA TILL !