torsdag 5 juli 2018

TIPS ! KUL I BÅLEN !




                         HEJSAN !

KUL  I  BÅLEN !

Jag  brukar  ta  ut  melonkulor med  ett  KULJÄRN
och  lägga  i  sommar-bålen.
Ger  både  fin  smak  och  ser  festligt  ut .
Blanda  gärna  olika  sorters  melon .

Har  Du  inget  kul-järn ?
- ta  en  glasskopa !

TACK !

FÄRSKPOTATIS-TALLRIK MED ÄGG OCH KAVIARKRÄM ... 4 PERS .




                 HEJSAN !

Smaka  på  det  här ...mmm, - så  himla  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

600 g  färskpotatis ,
4  ägg,  medelkokta
1  knippe  rädisor ,  helst  långa
krasse ,
100  g  stenbitsrom ,
nymalen  svartpeppar ,
KAVIARKRÄM :
2  dl  CREME Fraiche ,
1/2  dl  kaviar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKRAPA  och  koka  potatisen  mjuk
i  saltat  vatten .
Vispa  CREME Fraiche  och  kaviar
med  elvisp  tills  den  börjar  tjocknar.
SKIVA  ägg  och  halvera  rädisor .
Skiva  potatisen  och  fördela  på  4
tallrikar  med  ägg  och  rädisor .
SPRITSA  på  kaviar-krämen .
Klipp  över  krasse  och  fördela  rom
i  små  mini-klickar .
Peppra .

TREVLIG  SOMMAR !