tisdag 27 april 2021

KÖTTFÄRSSOPPA, 2 PORT.




                              HEJSAN  !

Det  här  är  gott !  Smaka  själva !

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g  köttfärs
1  gul  lök
1  krm  paprikapulver
1/2 - 1 krm svartpeppar
1/2 - 1 dl  chilisås
1  potatis
4  dl  vatten
1  OXBULJONGTÄRNING
1  msk  tomat-PURE
färsk  persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN  köttfärsen .  Hacka  löken  .
BLANDA  i  den  och  fortsätt  bryna .
KRYDDA  med  paprikapulver, 
svartpeppar  och  chilisås .
SKALA  morötter  och  potatis .
Skär  dem  i  mindre  tärningar 
och  lägg  i  dem .
SLÅ  på  vattnet  och  tillsätt  buljong-
tärning  och  TOMATPURE.
KOKA  upp  ordentligt  och  sjud
sedan  färdigt  på  svag  värme, 15 - 20 min.

SMAKA AV  med  persilja 
när  soppan  är  klar .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA  TILL !


ZUCCHINI-SPAGETTI, 6 PORT.





                                          HEJSAN !

NU SKA VI GÖRA ZUCCHINI-SPAGETTI ,
- SOM VI SKA ÄTA TILL BIFFARNA ,(i  före-gående recept)

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2 ZUCCHINI
2  nypor  HAVSSALT 
1 CITRON 
hyvlad  PARMESAN  till  servering

SÅ HÄR GÖR DU :
Använd en  grönsaks-svarv  eller  ett  zestjärn 
till  att  dra  långa  strimlor av  zucchinin .
LÄGG strimlorna  i  en  bunke.
Salta och pressa  över  citronen .

SERVERA  "spagettin" med  hyvlad parmesan 
och  några  goda  Olivier .

LYCKA  TILL !

SESAM & BASILIKABIFFAR , 6 BIFFAR.





                           HEJSAN !

SUPERGOTT  !
NYTTIGT  OCH  EN  FRÖJD  ATT  ÄTA !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl  kokt kallt  BOVETE 
5 SOLTORKADE TOMATER
1  knivsudd  SAMBAL OELEK 
1/2  färsk  LÖK
11 /2  dl  riven  PARMESANOST
1  kruka  BASILIKA 
1  tsk  BULJONGPULVER
1  nypa  HAVSSALT
svarta  och  vita  SESAMFRÖN 
till  panering .

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA  bovete,  soltorkade  tomater  och
SAMBAL OELEK , till  en  grov  smet .
Skala  och  dela  löken  i  mindre  bitar .
Mixa  ner  löken  tillsammans  med  
parmesanosten  och  basilikan .
Lägg  i  buljongen  och  salta .
Mixa  och  rör  runt  med  en  träslev 
då och då .
FORMA  biffar  av  smeten  och  panera 
dem  i  sesamfrön .
Stek  biffarna  gyllenbruna  på  låg  värme 
i en  stekpanna ,  eller  i  ugnen  på  170  grader
i  ca  30  minuter .
TRYCK  på  biffen  med  fingret  -  när  de 
känns  fasta  är  de  klara .

SERVERA  biffarna  tillsammans  med
zucchini -spagetti .

LYCKA  TILL !