HEJSAN !
DETTA ÄR EN MUSTIG KÖTTFÄRSSÅS
MED ROSMARIN OCH VILTSMAK AV ÄLG .
FÖR DEN SOM VILL GÅR NÖTFÄRS LIKA BRA .
SERVERA MED EN GOD SALLAD .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg älgfärs eller annan viltfärs
2 msk olja
2 msk tomatpure'
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
2 msk hackad chilifrukt, t ex jalapeno
2 mosrötter
500 g rotselleri
2 burkar passerade tomater (a 400 g)
5 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
2 dl rödvin
2 tsk timjan
1 tsk rosmarin
700 g pasta
1 tsk salt + 2 kryddmått svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
1) FRÄS älgfärs och tomatpure' i omgångar i 1 msk olja .
Lägg åt sidan .
2) SKALA och hacka lök och vitlök .
Kärna ur och finhacka jalapenon .
Fräs lök, vitlök och jalapenon i 1 msk olja i en stor gryta
några minuter utan att löken tar färg.
3) SKALA och riv morot och selleri.
Tillsätt till löken och fräs ytterligare några minuter .
4) TILLSÄTT älgfärs , tomater, vatten , fond, rödvin , timjan
och rosmarin till det frästa . Låt småputtra i 40 minuter .
5) KOKA pastan enligt anvisning på förpackningen .
6) SMAKA av grytan med salt och peppar.
SERVERA med pastan .
SMAKLIG MÅLTID !
och LYCKA TILL !