lördag 31 januari 2009

GRAHAMSPAJ MED VITKÅLSRÖRA 4 PERS.

mmm, så gott.

PAJSKAL :
2 dl grahamsmjöl
75 g smör
1 dl keso naturell

FYLLNING :
2 gula lökar
7-8 dl finskuren vitkål
1 msk smör
1 tsk salt
1-2 tsk curry
150-200 g rökt korv
eller rimmat fläsk , bacon
eller kassler
1 dl persilja

Så här gör Du :
Till pajskalet - mät upp grahamsmjöl
i en skål .
Smula sönder smöret i mjölet med
fingertopparna eller med en gaffel
till en grynig massa .
Blanda med keso .
Går snabbt att göra i matberedare.
Låt pajdegen vila i kylen i 30 min.

Skala och hacka löken .
Strimla vitkålen fint .
Fräs lök och vitkål mjuka i lite
fett i en gryta .
Smaksätt med salt och curry .
Skär korv eller fläsk i tärningar .
Stek på svag värme så det mesta
fettet smälter ut .
Häll bort det .
Blanda ner det i vitkålen och
tillsätt hackad persilja .

Sätt ugnen på 200 grader .
Kavla ut pajdegen och klä en pajform
eller ugnssäker form med degen .
Grädda pajskalet 15-20 min. i ugnen .
Fyll pajskalet med vitkålsröran och servera .

Mättande och jättegott .
Gärna ett glas öl till .
Prova Du också .

LYCKA TILL .