måndag 17 februari 2020

MÖRA DUMLE -GROTTOR , 16 ST .


                         HEJSAN !
Något till kaffet får vi väl ha !

HÄR ÄR RECEPTET :
175 g RUMSTEMPERERAT
smör / margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl / BERTE QVARN
1 tsk bakpulver
16 Dumle kolor
UGN :175 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker vitt och pösigt .
Blanda vetemjöl och bakpulver .
Rör ner i smör-smeten .
FORMA degen till 16 kulor  och
lägg i mazarin-formar .
TRYCK en dumlekola i varje kula
och grädda i ca  15 minuter .

LYCKA TILL !

GRÄDDIG BÄRGLASS, 4 PORT.



                          HEJSAN !
mmm...smaka på den här ...himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
MIXA 300 g frysta bär  till mos i matberedare .
Späd med 2 dl vispgrädde och 2 msk  flytande
honung .
LÅT maskinen gå tills konsistensen blir som
krämig glass .
Lägg upp i glas och dekorera med bär .
SERVERA genast .

LYCKA TILL !

TIPS !


                  HEJSAN !

GRÖNSAKSDIPP , 4 PORT.

HÄR ÄR RECEPTET :
Blanda 1 dl majonnäs med 2 hårdkokta hackade ägg ,
1 tsk senap och 1/2 dl hackade örter .
SERVERA med morotsstavar och gurkstavar som DIPSÅS.

TACK !

CURRY- & ÄPPELKASSLER, 4 PORT.


                     HEJSAN !
Mer och mer har jag lärt mig gilla Kassler .
Vad sägs om den här :  Kryddig och söt- syrligt
i en härlig gratäng.
Med den salta kasslern blir denna rätt snabbt en
festlig vardags-favorit .
Och inte tar den många minuter att laga heller !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler
CURRYSÅS
2 äpplen
1 msk curry
1 msk smör eller margarin
2 dl CREME Fraiche
salt, peppar
1 dl riven ost
SERVERING ,
kokt ris
mango chutney
UGN :225  GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kasslern i skivor och lägg dem i en
ugnssäker form .
KÄRNA ur och skär äpplena i bitar.
Stek dem med curry i matfettet .
Tillsätt CREME Fraiche .
Rör om och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kasslern och strö över riven ost.
Sätt in fatet i ugnen ca 20 minuter .

SERVERA  med ris och mangochutney
och en sallad med blad och majskorn .

SMAKLIG MÅLTID !


LAXLÅDA MED MOZZARELLA, 4 PORT.



                           HEJSAN !
mmm...
Mild, krämig  och  örtdoftande  gratäng  med  lagom  sälta
från  den  rökta  laxen .
Servera gärna som en liten lyxig  fredagsrätt  med ett glas
svalt  vitt  vin .
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g fryst bladspenat
1 gul lök
1 msk smör / margarin
salt, peppar
200 g rökt lax
250 g mozzarella
600 g kall kokt och skivad potatis
1 dl pesto
2 dl grädde
2 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
SERVERING :  Sallad
UGN : 175 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA  spenaten enl. anvisningen på förpackningen .
Hacka löken och fräs den tillsammans med spenaten
i matfett i en stekpanna .   Salta och peppra .
SKÄR laxen och osten i bitar .
Varva potatis , lax, ost och spenat i en ugnssäker form.
Börja  och sluta med potatis .
Bred pesto över potatisen .
BLANDA  grädde, mjölk, ägg och salt .
Häll det över och gratinera  ca 40 minuter .

SERVERA gärna med en krispig blandad sallad
och varma små- tomater .  mmm...himla gott !

LYCKA TILL !