måndag 30 april 2018
ITALIENSK FLÄSKFILEGRATÄNG 4 PERS.
HEJSAN !
FLÄSKFILE med italienska smaker blir till en
alldeles underbar gratäng .
Smaka Ni också ,- Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 FLÄSKFILE ca 800 g ,
salt å peppar ,
smör / margarin ,
till stekning ,
ca 10 minitomater ,
gärna olika färger
2 msk olivolja ,
4 vitlöksklyftor ,
1 röd chilifrukt ,
ca 10 svarta oliver ,
1/2 dl vitt vin ,
2 dl grädde ,
2 grillade paprikor ,
1 kula mozzarella ,
ca 125 g
1 dl grovhackade valnötter ,
TOPPING :
1 liten squash ,
4 salladslökar ,
2 msk olivolja ,
1 tsk rivet citronskal ,
några nypor FLINGSALT ,
SERVERING :
Klyftpotatis ,
sallad,
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA FILEN ren från hinnor och krydda
runt om med salt och peppar .
Stek gyllenbrun i lite smör på ganska låg
värme i en stekpanna , ca 10 minuter .
Vänd då och då på FILE'N .
SÄTT ugnen på 200 grader .
Halvera tomaterna och lägg i en kastrull.
Häll på olivoljan .
Hacka vitlöken och den urkärnade chilin
och tillsätt tillsammans med oliverna .
Fräs under omrörning i ca 5 minuter .
HÄLL på vinet och grädden och låt allt
koka i ca 10 minuter .
Smaka av med salt och peppar och häll
såsen i en eldfast form .
SKIVA FLÄSKFILEN och dela paprikorna
i bitar .
Varva dessa ovanpå tomatsåsen i formen .
Riv mozzarellan och strö över gratängen .
Avsluta med valnötter och gratinera i ugnen
ca 20 minuter .
HYVLA squashen tunt på längden och skär
salladslöken tunt .
Lägg i en skål tillsammans med olivolja ,
citronskal och FLINGSALT .
Rör om försiktigt i någon minut .
TA UT formen ur ugnen och garnera med
hyvlad squash .
SERVERA med t ex ugnsbakad klyftpotatis
och en sallad .
LYCKA TILL !
En riktig festgratäng !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)