tisdag 6 november 2018
KRINGLOR 60 ST .
HEJSAN !
Kringlor till kaffet, - ja tack !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 dl vispgrädde, gärna lätt sur
6 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
VISPA samman rumsvarmt smör och socker.
Tillsätt grädden och mjölet blandat med bakpulver
och arbeta ihop till en deg .
DELA degen i 3 bitar och rulla bitarna till 3 jämnstora rullar.
Dela varje rulle i 20 jämnstora bitar och rulla varje bit till
en längd som är 20 cm lång. Forma längderna till kringlor.
LÄGG över på en plåt med bakplåtspapper .
GRÄDDA i 8 minuter .
Hoppas att Du gillar dem ! LYCKA TILL !
BLÅBÄRSSOPPA MED VANILJ , 4 PORT.
HEJSAN !
Har Du blåbär i frysen ?
Då kan Du plocka fram en påse och göra denna goda blåbärssoppa .
Lika stärkande på skogs- promenaden som i en paus under cykelturen
Denna goda soppa är ännu godare varm.
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g frysta blåbär
1 dl syltsocker
1 tsk vaniljsocker
6 dl vatten
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA blåbär, sylt - och vaniljsocker.
Tillsätt vatten och koka upp under omrörning,
låt sjuda 3 minuter.
PASSERA blåbärssoppan med sked genom en sil
(glöm inte PURE'N på silens undersida).
Häll upp på termos .
LYCKA TILL !
KÖTTFÄRSSOPPA MED ROTFRUKTER OCH YOGHURT 4 PORT.
HEJSAN !
ÄT mer soppa ! Det är ju så enkelt - och gott .
Marcus AUJALAYS mustiga köttfärssoppa är en återkommande favorit.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
2 msk olivolja
2 msk tomat- PURE
1 burk krossare tomater(400 g)
2 köttbuljongtärningar
1 liter vatten
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk hackad persilja
TILL SERVERING: 1 dl matyoghurt + grovt bröd
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär morot, palsternacka och lök i mindre bitar.
Skala och finhacka vitlöken .
BRYN nötfärs och vitlök i oljan i en kastrull .
Tillsätt morot, palsternacka och lök och bryn ytterligare någon minut.
TILLSÄTT tomat-PURE, krossade tomater, buljongtärningar och
vatten. KOKA under lock tills rotfrukterna är mjuka men har lite stuns.
Salta och peppra. Garnera med persilja och servera med yoghurt .
Smaklig Måltid och LYCKA TILL !
ÅNGAD FISK MED ÄRTSÅS OCH ROTSAKER, 4 PORT.
HEJSAN !
Ångkokning är snabbt och enkelt och smaken stannar kvar i fisken
och den blir perfekt saftigt tillagad .
Nu ska man ha en ÅNGINSATS som finns att köpa i köks- butiker eller
asiatiska butiker .
Men jag använder en stor vanlig hushålls-sil , när vattnet kokar, sänk ner silen över
vattnet med fisken i silen och lägg på ett lock .Låt det ånga tills fisken är klar
vit och fin.
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g gulbetor alt rödbetor
400 g morötter
1 kruka dill
500 g vit fisk , torsk
ÄRTSÅS :
3 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl tinade ärter + 1 dl till garnering
2 tsk riven pepparrot
1 / 2 citron
1 krm salt + 1 /2 tsk till fisken
1 krm svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och koka gulbetorna i väl saltat vatten, ca 25 minuter .
Halvera dem om de är stora .
SKALA och skiva morötterna grovt . Tillsätt dem till gulbetorna
de sista 3 minuterna .
ÄRTSÅS : KOKA upp mjölk och buljong . Mixa slätt med ärter
och pepparrot, med en stavmixer. Pressa i citronsaft, salta å peppra.
PLOCKA och hacka dillen. Häll av och skala gulbetorna . Skär
dem i klyftor och blanda med dill, morötter och 1 dl ärter .
STRAX före servering :
KOKA UPP lite vatten i en kastrull .Sätt i ÅNGINSATSEN - SILEN
lägg i 4 fiskbitar, salta . Lägg på locket och låt ånga på svag värme 5 min.
SERVERA fisken med rotsakerna och den friskt gröna såsen .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)