söndag 21 februari 2016
AUBERGINESALLAD 4 PORT.
HEJSAN!
Den här receptet på Aubergine, bakas i ugnen och
marineras i lite olivolja och vitlökspure .
Servera den som förrätt med sallad och en bit bröd.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 STORA AUBERGINER ,
16 VITLÖKSKLYFTOR,*
3/4 DL OLIVOLJA ,
1 MSK CITRONSAFT ,
1 MSK HACKAD FÄRSK KORIANDER ELLER PERSILJA,
4 TOMATER ,
SALT å PEPPAR ,
*(vitlöken blir mild å rund i smaken när du förväller den)
SÅ HÄR GÖR DU :
PICKA hål i Auberginen med en gaffel.
LÄGG dem på en plåt och ugnsbaka dem i 200 grader i 30 min.
DE ska skrumpna ihop och mjukna . LÅT dem svalna .
DELA Auberginerna och gröp ur innehållet . SKÄR Aubergine-
köttet i stora tärningar. SKALA vitlöksklyftorna . LÄGG
dem i KOKANDE VATTEN i 2 minuter. PRESSA eller mosa dem med
olja, citron och koriander . TÄRNA tomaterna . BLANDA VITLÖKSPUREN
med Aubergine och tomater och smaka av med salt å peppar .
LÅT salladen stå svalt i 30 minuter.
mmm...gott ! LYCKA TILL !
UGNSOMELETT MED RÄKOR 2 PORT.
HEJSAN!
Vad ska vi ha till middag idag ?
Jag hade ingen lust att laga nått, för det var sen frukost.
Så det fick bli ugnsomelett .
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 PURJOLÖK ,
1 KOKT ÄGG ,
1 KOKT SÖTPOTATIS , SKALADE OCH SKIVADE,
1/2 DL HACKAD DILL ,
2 ÄGG+ 2,5 DL MATLAGNINGSGRÄDDE+ 1/2 TSK STÄRKELSE,
250 G RÄKOR ,
CITRONKLYFTOR OCH DILLKVISTAR ,
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och skär purjolöken i slantar .
HACKA äggen grovt , skär potatisen i bitar .
BLANDA allt i en smord form , ca 24 cm i diameter .
VISPA ihop ägg, dill, grädde, majsstärkelse och häll
över i formen, salta och peppra .
GRÄDDA i 30 MINUTER .
FÖRDELA räkorna över omeletten och garnera med citron och dill.
Det var jättegott, å vi nöjde oss med det .
LYCKA TILL !
BLÅBÄRS PAJ 8 PORT.
HEJSAN!
Den här var himla god , smaka Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 G BLÅBÄR ,
SMÖR TILL FORMEN ,
5 DL MANDELMJÖL ,
2 MSK FLYTANDE AKACIA HONUNG ,
200 G SMÖR ,
1 PÅSE FLAGAD MANDEL ,
3 DL VISPGRÄDDE ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
LÄGG blåbären i en smord form .
BLANDA MANDELMJÖL, sötningsmedel och smör ,
och bred ut över blåbären .
STRÖ över mandeln . LÅT stå i ugnen i 20 min.
eller tills en gyllene yta .
SERVERA MED VISPAD GRÄDDE .
mmm... LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)