söndag 21 februari 2016

AUBERGINESALLAD 4 PORT.

HEJSAN! Den här receptet på Aubergine, bakas i ugnen och marineras i lite olivolja och vitlökspure . Servera den som förrätt med sallad och en bit bröd. HÄR ÄR RECEPTET : 2 STORA AUBERGINER , 16 VITLÖKSKLYFTOR,* 3/4 DL OLIVOLJA , 1 MSK CITRONSAFT , 1 MSK HACKAD FÄRSK KORIANDER ELLER PERSILJA, 4 TOMATER , SALT å PEPPAR , *(vitlöken blir mild å rund i smaken när du förväller den) SÅ HÄR GÖR DU : PICKA hål i Auberginen med en gaffel. LÄGG dem på en plåt och ugnsbaka dem i 200 grader i 30 min. DE ska skrumpna ihop och mjukna . LÅT dem svalna . DELA Auberginerna och gröp ur innehållet . SKÄR Aubergine- köttet i stora tärningar. SKALA vitlöksklyftorna . LÄGG dem i KOKANDE VATTEN i 2 minuter. PRESSA eller mosa dem med olja, citron och koriander . TÄRNA tomaterna . BLANDA VITLÖKSPUREN med Aubergine och tomater och smaka av med salt å peppar . LÅT salladen stå svalt i 30 minuter. mmm...gott ! LYCKA TILL !

UGNSOMELETT MED RÄKOR 2 PORT.

HEJSAN! Vad ska vi ha till middag idag ? Jag hade ingen lust att laga nått, för det var sen frukost. Så det fick bli ugnsomelett . HÄR ÄR RECEPTET : 1/2 PURJOLÖK , 1 KOKT ÄGG , 1 KOKT SÖTPOTATIS , SKALADE OCH SKIVADE, 1/2 DL HACKAD DILL , 2 ÄGG+ 2,5 DL MATLAGNINGSGRÄDDE+ 1/2 TSK STÄRKELSE, 250 G RÄKOR , CITRONKLYFTOR OCH DILLKVISTAR , UGN :200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : ANSA och skär purjolöken i slantar . HACKA äggen grovt , skär potatisen i bitar . BLANDA allt i en smord form , ca 24 cm i diameter . VISPA ihop ägg, dill, grädde, majsstärkelse och häll över i formen, salta och peppra . GRÄDDA i 30 MINUTER . FÖRDELA räkorna över omeletten och garnera med citron och dill. Det var jättegott, å vi nöjde oss med det . LYCKA TILL !

BLÅBÄRS PAJ 8 PORT.

HEJSAN! Den här var himla god , smaka Ni också ! HÄR ÄR RECEPTET : 500 G BLÅBÄR , SMÖR TILL FORMEN , 5 DL MANDELMJÖL , 2 MSK FLYTANDE AKACIA HONUNG , 200 G SMÖR , 1 PÅSE FLAGAD MANDEL , 3 DL VISPGRÄDDE , SÅ HÄR GÖR DU : SÄTT ugnen på 200 grader . LÄGG blåbären i en smord form . BLANDA MANDELMJÖL, sötningsmedel och smör , och bred ut över blåbären . STRÖ över mandeln . LÅT stå i ugnen i 20 min. eller tills en gyllene yta . SERVERA MED VISPAD GRÄDDE . mmm... LYCKA TILL !