torsdag 19 juli 2018

UGNSBAKAD TORSKFILE' MED PEPPARROTSKRÄM. 4 PORT.




                      HEJSAN !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
150 - 200 g  TORSKFILE' ,
2 - 3 msk smör ,
2 - 3 dl  CREME Fraiche,
1  bit  pepparrot , ca 5  cm
färsk eller riven på burk ,
1  msk  senap ,
salt å peppar ,

SERVERAS  med:  Pressad  potatis  eller
rostade  rotfrukter .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Salta  och  peppra  FORSKFILE'ERNA  och
lägg  dem  hopvikta i  en  form  i  portionsstorlekar .
STÄLL  in  i  ugnen  ca  10  minuter .
VISPA  CREME  Fraichen  fluffig,  riv  pepparroten
och  blanda  i  senapen .
BLANDA  FÖRSIKTIGT .
Salta  och  peppra .

för att lättare  kunna  vika FILE'ERNA
till  portionsbitar  (gör  ett  snitt,  inte helt igenom)
där FILE'ERNA  skall  vikas .
SMAKLIG MÅLTID !

TREVLIG SOMMAR !


KRÄMIG OMELETT, + VATTENMELON, 4 PERS.



                   HEJSAN !

DAGENS  LUNCH !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
6  ägg ,
1  dl  vatten ,
1  krm  salt ,
4  tomater ,
300  g  gröna  ärter ,
4  dl  skalade  räkor,  ca 280 g
1  stor  morot, riven, ca 150 g
4  dl  strimlad  sallad
ca  100 g  vattenmelon

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Vispa  ihop  ägg, vatten och salt .
LÄGG  tärnad  tomat, ärter  och  räkor
i  en  form  med  bakplåtspapper  i
botten .
Häll  över  äggsmeten  och  grädda  mitt
i  ugnen  tills  äggsmeten  stannat ca 20  min.
BLANDA  riven  morot  och  grönsallad
och ca 100 g  vattenmelon .

TREVLIG  SOMMAR !

SMOTHIE MED BANAN, FRUKT OCH BÄR .




                        HEJSAN !

KÄCKT !
Ställ  fram  yoghurt, bär och  frukter
så  kan  gästerna  själva  blanda  sin
SMOTHIE .
Yoghurt  och  Banan  bör  finnas  i
varje  SMOTHIE, men  sedan  kan
man  blanda  ner  olika bär och  frukter.

FÖR 1 PERSON :
HALLONSMOTHIE :
2 ½  dl  vaniljyoghurt eller mild  naturell
yoghurt .
½  banan +  ½  dl  frysta  hallon.

TREVLIG SOMMAR !