torsdag 19 juli 2018
UGNSBAKAD TORSKFILE' MED PEPPARROTSKRÄM. 4 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 - 200 g TORSKFILE' ,
2 - 3 msk smör ,
2 - 3 dl CREME Fraiche,
1 bit pepparrot , ca 5 cm
färsk eller riven på burk ,
1 msk senap ,
salt å peppar ,
SERVERAS med: Pressad potatis eller
rostade rotfrukter .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Salta och peppra FORSKFILE'ERNA och
lägg dem hopvikta i en form i portionsstorlekar .
STÄLL in i ugnen ca 10 minuter .
VISPA CREME Fraichen fluffig, riv pepparroten
och blanda i senapen .
BLANDA FÖRSIKTIGT .
Salta och peppra .
för att lättare kunna vika FILE'ERNA
till portionsbitar (gör ett snitt, inte helt igenom)
där FILE'ERNA skall vikas .
SMAKLIG MÅLTID !
TREVLIG SOMMAR !
KRÄMIG OMELETT, + VATTENMELON, 4 PERS.
HEJSAN !
DAGENS LUNCH !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 ägg ,
1 dl vatten ,
1 krm salt ,
4 tomater ,
300 g gröna ärter ,
4 dl skalade räkor, ca 280 g
1 stor morot, riven, ca 150 g
4 dl strimlad sallad
ca 100 g vattenmelon
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Vispa ihop ägg, vatten och salt .
LÄGG tärnad tomat, ärter och räkor
i en form med bakplåtspapper i
botten .
Häll över äggsmeten och grädda mitt
i ugnen tills äggsmeten stannat ca 20 min.
BLANDA riven morot och grönsallad
och ca 100 g vattenmelon .
TREVLIG SOMMAR !
SMOTHIE MED BANAN, FRUKT OCH BÄR .
HEJSAN !
KÄCKT !
Ställ fram yoghurt, bär och frukter
så kan gästerna själva blanda sin
SMOTHIE .
Yoghurt och Banan bör finnas i
varje SMOTHIE, men sedan kan
man blanda ner olika bär och frukter.
FÖR 1 PERSON :
HALLONSMOTHIE :
2 ½ dl vaniljyoghurt eller mild naturell
yoghurt .
½ banan + ½ dl frysta hallon.
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)