lördag 13 november 2021

MIN, LIME - DOFTANDE KYCKLINGGRYTA , MED STING ... 4 PERS.

 


                                                       HEJSAN !

När man blandar  in  lite  mer  kryddiga smaker  från Asien 

Om Du har vin till maten,  bör  vinet  ha  en  viss  sötma ,

 för  att  möta  kryddigheten .

HÄR ÄR RECEPTET :

500 g kycklingfile'

2 vitlöksklyftor

1 tsk riven ingefära

1 msk grön currypasta,  på burk

2 tsk farinsocker

2 msk asiatisk fisksås 

2 morötter

200 g broccoli

1 stor röd paprika

3 salladslökar

2 msk rapsolja

1 burk kokosmjölk,  4 dl 

1 msk koncentrerad kycklingfond

saft av 1 lime

SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA kycklingen .

Krossa vitlöksklyftorna och rör samman 

vitlök,  ingefära,  currypasta,  farinsocker

och  fisksås till  en  slät  röra .

SKIVA  morötterna .  Dela broccolin i  små  buketter .

Kärna  ur  paprikan  och  skär  den  och salladslökarna 

i  tunna  skivor .

HETTA  upp  oljan  i  en  gryta  och bryn kycklingköttet 

hastigt .

Tillsätt  kryddröran  och  fräs  under  omrörning  ca 1 min.

Häll på kokosmjölk och kycklingfond samt tillsätt morötter,

broccoli och paprika .

Koka i 5 minuter tills kycklingköttet är genomkokt .

STRÖ strimlad salladslök på toppen och smaka av 

grytan med limesaft .

SERVERA med ris .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !