HEJSAN !
Att baka mazariner är inte alls svårt och man tjänar en bra slant -
om man hör till de många som gärna köper mazariner i närmsta
affär - konditori . Jag gör alltid utan sockerglasyr - då går de fint
att frysa. Med sockerglasyr blir de kletiga och lätt rinniga när
kakorna väl är tinade .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3 msk strösocker
1/2 ägg
100 g smör / margarin
FYLLNING :
50 g smör
150 g mandelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
(florsocker )
SÅ HÄR GÖR DU :
1) GÖR först mördegen som ska vara i botten på kakorna .
Blanda alla torra ingredienser i en bunke .
Skiva fettet och lägg i mjölhögen .
Tillsätt det halva ägget och arbeta snabbt samman till en deg.
Låt vila ett par timmar i kylskåp för lättare utkavling .
2) KAVLA ut degen och klä små smorda släta bakelseformar
med degen .
3) RIV mandelmassan till fyllningen, rör ner äggen och mjölet
med bakpulvret
Fyll i de degklädda formarna och grädda kakorna i 175 -200 graders
ugnsvärme i ca 15 minuter .
Låt kakorna svalna en aning , stjälp sedan ur dem ur formarna .
SIKTA över florsocker .
NU ÄR DET KLART !
ALL LYCKA TILL !