söndag 24 maj 2020

PAJ MED SQUASH, VECKANS GRÖNA.,, 4 -5 PORT.



                              HEJSAN !

Gurkan och Pumpans blonda släkting
Squash, smakar mycket gott som fyllning
i en paj tillsammans med lite lök .
Varsågoda !

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
3 dl vetemjöl
BERTE QVARN
125 g smör/margarin
FYLLNING :
1 squash (350 g)
1 gul lök
smör
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost .

SÅ HÄR GÖR DU :
DEG :  Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg som får vila svalt .
KAVLA ut degen och klä en pajform med den .
Låt den stå 15 minuter, så behåller den formen bättre.
Nagga botten och fäst en folieremsa runt kanten, så att inte
pajkanterna glider ner under förgräddningen .
GRÄDDA i 200 grader ca 15 minuter .
FYLLNING :
SKÖLJ,  Skär squashen i tunna skivor .
Skala och hacka löken .  Fräs löken mjuk, stek
squash-skivorna lätt på båda sidor .
LÄGG löken i det förgräddade pajskalet och därpå squash-skivorna.
VISPA ihop ägg och mjölk.  Tillsätt salt, peppar och den rivna osten
och häll äggblandningen över .
GRÄDDA i 175 - 200 grader tills fyllningen stelnat, ca 30 minuter .

SERVERA  till stekt kassler , smakrik korv ,köttbullar.
                     Eller äta som den är .
SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA TILL !