fredag 30 oktober 2015
APRIKOS - & VALNÖTSBRÖD .
HEJSAN !
mmm... så himla gott !
Det här BRÖDET ska JÄSA UNDER NATTEN , smart va'!
HÄR ÄR RECEPTET:
25 g JÄST,
5 dl KALLT VATTEN,
2 tsk SALT,
200 g STRIMLADE TORKADE APRIKOSER,
200 g KROSSADE VALNÖTTER,
1 liter VETEMJÖL,
SÅ HÄR GÖR DU:
Smula sönder JÄSTEN, i en bunke med VATTNET.
Rör tills JÄSTEN lösts upp.
Rör ner SALT, APRIKOSER och VALNÖTTER.
Arbeta in MJÖLET lite i taget till en smidig lös deg ca 10 min.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, med måtten 30 x 20 cm.
Häll ut degen i formen och täck med en bakduk.
LÅT STÅ I RUMSTEMPERATUR UNDER NATTEN.
Sätt ugnen på 175 grader.
GRÄDDA i mitten av ugnen ca 50 minuter.
LYFT UR FORMEN och LÅT SVALNA PÅ GALLER FÖR EN KRISPIG BOTTEN.
LYCKA TILL OCH HOPPAS ATT DET SMAKAR!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)