fredag 30 oktober 2015

APRIKOS - & VALNÖTSBRÖD .

HEJSAN ! mmm... så himla gott ! Det här BRÖDET ska JÄSA UNDER NATTEN , smart va'! HÄR ÄR RECEPTET: 25 g JÄST, 5 dl KALLT VATTEN, 2 tsk SALT, 200 g STRIMLADE TORKADE APRIKOSER, 200 g KROSSADE VALNÖTTER, 1 liter VETEMJÖL, SÅ HÄR GÖR DU: Smula sönder JÄSTEN, i en bunke med VATTNET. Rör tills JÄSTEN lösts upp. Rör ner SALT, APRIKOSER och VALNÖTTER. Arbeta in MJÖLET lite i taget till en smidig lös deg ca 10 min. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, med måtten 30 x 20 cm. Häll ut degen i formen och täck med en bakduk. LÅT STÅ I RUMSTEMPERATUR UNDER NATTEN. Sätt ugnen på 175 grader. GRÄDDA i mitten av ugnen ca 50 minuter. LYFT UR FORMEN och LÅT SVALNA PÅ GALLER FÖR EN KRISPIG BOTTEN. LYCKA TILL OCH HOPPAS ATT DET SMAKAR!