fredag 31 juli 2015

DAJMGLASS - TÅRTA 6 - 8 BITAR

HEJSAN !

FÖDELSEDAGARNA  AVLÖSER VARANDRA
SÅ NU FÅR DET BLI DENNA mmm....HIMLA GODA TÅRTA !
EN RIKTIGT SMASKIG TÅRTA , SOM GÖRS BLIXTSNABBT
AV VANILJVISP ,DAJM OCH FÄRDIG MARÄNG-BOTTEN.

SÅ HÄR GÖR DU :
4 DUBBELDAJM
1 PAKET VANILJVISP , 2 1/2 DL
1 MARÄNGBOTTEN CA 24 CM I DIAMETER.
VINBÄR TILL GARNERING.

HACKA ALL DAJM .
LÄGG UNDAN 1/4 TILL GARNERING.
VISPA VANILJVISPEN FLUFFIG .
VÄND NER DAJMHACKET .

LÄGG MARÄNGBOTTNEN I EN SPRINGFORM
CA 24 CM I DIAMETER, MED SMÖRPAPPER
FASTKLÄMT I BOTTEN .
HÄLL I SMETEN OCH STRÖ ÖVER DET SPARADE
DAJMHACKET .

LÅT STÅ I FRYSEN MINST 3 TIMMAR .

SÄTT SEDAN IN TÅRTAN I KYLEN NÅGON
HALVTIMME OCH YTTERLIGARE 10 MINUTER
I RUMSTEMPERATUR INNAN DEN SERVERAS.

TA BORT KANTEN PÅ FORMEN OCH LÄGG TÅRTAN
PÅ UPPLÄGGNINGSFAT .

GARNERA MED FÄRSKA BÄR .

LYCKA TILL !

PLOMMONMARMELAD CA 2 BURKAR .

HEJSAN !

I ÅR HAR JAG INGET PLOMMON-TRÄD,
MEN DET GER SIG , JAG MÅSTE GÖRA DENNA
SUPERGODA MARMELAD .
MED SYLTSOCKER ÄR DET ENKELT ATT GÖRA ÄVEN EN LITEN SATS .

SÅ HÄR GÖR DU :

SKÅLLA , SKALA OCH KÄRNA UR 1 KG PLOMMON.
SKÄR I SMÅBITAROCH LÄGG I KASTRULL MED
3 STJÄRNANIS .
LÅT KOKA LÅÅNGSAMT 10 - 15 MINUTER UNDER
OMRÖRNING .
TILLSÄTT 1 KG SYLTSOCKER (500 G FÖR LÄTTSOCKRAD SYLT )
LÅT KOKA LIVLIGT 5 MIN.
SKUMMA AV OCH HÄLL UPP PÅ VARMA , RENA  BURKAR.
FÖRVARA MÖRKT OCH SVALT .

LYCKA TILL !