tisdag 30 oktober 2012

FYLLNING I VETEBRÖD.

Har DU använt denna fyllning nå'n gång?
Blanda kanel med Farinsocker istället
för vanligt strösocker.
Jag tycker det blir mycket saftigare.
Prova DU också!

Har DU provat detta?
Nu gäller det rulltårta.
God rulltårta får DU om
DU fyller den med aprikosmos
barnmat på burk.
En burk räcker precis
till en rulltårta.
 Kanske smakar det Dig också !

BULLTRÄNGSEL. 20 ST .

Hej,igen.
Är det någon mer än jag,
som är sugen på hembakt Butterkaka?
Vi provar denna .

25 g jäst
75 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 krm salt
1/2 dl strösocker
7 dl vetemjöl
FYLLNING:
50 g mjukt smör
200 g mandelmassa
1/2 msk mald ingefära
Till PENSLING:
1 ägg
GARNERING:
Strösocker.

Så här gör DU:
SMULA jästen i degbunken.
Smält fettet,slå på mjölken
och värm till 37 grader.
Lös upp jästen i degspadet,
blanda ner de andra ingredienserna
och arbeta degen smidig.
Låt den jäsa övertäckt ca 40 min.
TAG upp degen på mjölat bakbord
och kavla ut en avlång kaka.
Riv mandelmassan fint och blanda
den med smör och ingefära.
Bred massan över degkakan.
RULLA ihop den från långsidan
och skär den i 20 bitar som ställs
bredvid varandra i en smord,
rund form,2 liters.
LÄGG duk över och låt jäsa ca
30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och
strö på socker.
GRÄDDA i 200 grader ca 30 min.
Låt butterkakan svalna på galler
under duk.

LÅT DIG VÄL SMAKA!