tisdag 11 december 2012

ÖSTERRIKISK POTATISKAKA. 4 PORT.

Hej!
Nu är jag igång igen .

Denna är riktigt,riktigt god.
Prova själv att göra den.

10 medelstora potatisar
1 paprika  (1/2 röd å 1/2 grön)
2 msk smör/ margarin
2 dl riven ost
salt å peppar
lite paprikapulver

Så här gör DU:
SKALA  och riv potatisarna grovt.
Hacka paprikorna fint.
Blanda alltsammans med kryddorna
och hetta upp Stekpannan med smöret.
LÄGG  i potatisraspet i pannan och
platta till.
Sänk värmen och stek långsamt
tills potatisen fått vacker färg .
Strö under tiden över osten  och låt
den smälta ner under stekningen.
VÄND  kakan  med hjälp av ett plant lock
eller stor tallrik.
Stek potatisen också på undersidan.

SERVERA  till JUL-SKINKAN
eller köttbullar,korv,kassler.

SMAKLIG MÅLTID!