tisdag 7 september 2021

VINBRÄSERADE KOTLETTER MED PASTA 4 personer .

 


                                          HEJSAN  !

Det här var gott kan Ni tro !

Det  åt  vi  maken och jag i söndags, i veckan som var .

Det som blev över fryste jag ner till en annan gång .

Så varsågoda !

HÄR ÄR RECEPTET  :

4 - 6  fläskkotletter,  salt och peppar

smör till bryning

3 dl vitt vin - matlagningsvin

2 tsk rosmarin

2 lagerblad

TILL SERVERING :

4 portioner pasta ,  2 dl  vispgrädde,  1  dl  riven  parmesanost .


SÅ HÄR GÖR DU  :

Salta och peppra på kotletterna och bryn dem på båda sidor i smör 

i en stekgryta .

Slå  på  vinet  och krydda  med  rosmarin  och  lagerblad .

Täck  med  lock  och  låt  puttra  på  svag  värme  i  25  minuter .

Tag  upp  kotletterna  och  koka  ihop  skyn  ett par  minuter .

Koka  pastan  och  slå  av  vattnet .

Slå  grädden i  kastrullen  och  koka  1  minut .

Lägg  i  pastan  och  strö  över  osten  och  rör  om .

SERVERA  kotletterna  med  sin  sky  och  med  pastan .

Koka gärna  några  broccolibuketter  till  .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA  TILL !




HELSTEKT KYCKLING 4- 6 port .

 


                                         HEJSAN !

Äntligen  är jag tillbaka igen !  PGA  sjukdom.

HÄR  ÄR  RECEPTET :

1 hel kyckling  salt och peppar

2 citroner,

4 kvistar rosmarin ,

3 msk olivolja

SÅ HÄR GÖR DU :

Värm upp ugnen till 180 grader .  

Krydda kycklingen  med salt och peppar .

Stick  några hål på den ena citronen och sätt in i fågeln .

Plocka barren av rosmarinen skiva den andra citronen

och lägg i en gryta eller ugnsform med lock .

Lägg kycklingen i grytan och häll över olivolja.

Vänd runt den och sätt in i ugnen i 1 timme .

 Mot slutet kan locket tas av och värmen höjas

så att kycklingen får mer färg .

Använd grönsaker efter säsong ca 1 kg

1/2 dl olivolja eller smör

1 knippe dragon, persilja eller körvel .

LYCKA TILL !  

och SMAKLIG MÅLTID !