HEJSAN !
KLASSISKA KANEL - KNUTAR GÖR SUCCE '
PÅ VARJE KALAS .
MEN NU TÄNKTE JAG BAKA DEM TILL
KANELBULLENS DAG DEN 4 / 10 - 23 .
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör / margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 kryddmått salt
1 dl strösocker
ca 13 dl vetemjöl, BERTE - QVARN
FYLLNING :
150 g rumsvarmt smör /margarin
20 g mald kanel
1 dl strösocker
PENSLING & GARNERING :
1 ägg
pärlsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMÄLT SMÖRET och häll i mjölken ,
värm det till 37 grader .
2) SMULA NER jästen i en bunke .
Tillsätt degvätskan och rör tills jästen löst sig .
Tillsätt salt och strösocker.
3) BLANDA I VETEMJÖLET lite i taget och
arbeta degen i 5 - 10 min med maskin eller
dubbelt så lång tid för hand .
Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter .
4) FYLLNING : VISPA Ingredienserna till
en smet .
5) KNÅDA IGENOM degen och dela den
i två delar .
Kavla ut dem till stora rektanglar .
6) BRED PÅ fyllningen och vik degen på längden .
Skär degen i remsor och snurra dem till knutar .
7) PLACERA bullarna på plåtar med bakplåtspapper
och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER .
8) PENSLA bullarna med uppvispat ägg och strö
över pärlsocker .
GRÄDDA bullarna mitt i ugnen i 8 - 10 minuter
eller tills de fått fin färg .
Låt dem svalna .
LYCKA TILL !
HIMLA GODA !