tisdag 30 mars 2021

KYCKLINGGRYTA MED FÄNKÅL , 2 PORT.





                                         HEJSAN  !

RIKTIGT GOTT !
Jag hade en fänkål i grönsakslådan , som jag inte visste 
vad jag skulle göra med den !!
Då ringer telefon,  i luren är min bästa vän , Ulla .
Jag har en fänkål vad gör jag med den , frågar jag ?
JAG har ett recept svarar Ulla !

HÄR ÄR RECEPTET:
300 g  kyckling-LÅRFILE' i bitar 
1/2 msk rapsolja
1/2 klyftad rödlök
1 litet fint klyftat fänkålshuvud, 250 g
100 g klyftade champinjoner
1/2 tärnad paprika
2 dl konserverade körsbärstomater
1/2  dl CREME FRAICHE lätt
1/2 msk kycklingfond
1/2 msk senap
salt, peppar och timjan 

SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN kycklingbitarna i olja i en gryta .
TILLSÄTT lök, fänkål, champinjoner
och paprika och låt det fräsa med under
omrörning ett par minuter .
RÖR ner tomater,  CREME FRAICHE ,
fond, senap och kryddor och låt puttra 
under lock 10 - 15 minuter., tills 
kycklingen är klar .

SMAKLIG MÅLTID  !