HEJSAN !
RIKTIGT GOTT !
Jag hade en fänkål i grönsakslådan , som jag inte visste
vad jag skulle göra med den !!
Då ringer telefon, i luren är min bästa vän , Ulla .
Jag har en fänkål vad gör jag med den , frågar jag ?
JAG har ett recept svarar Ulla !
HÄR ÄR RECEPTET:
300 g kyckling-LÅRFILE' i bitar
1/2 msk rapsolja
1/2 klyftad rödlök
1 litet fint klyftat fänkålshuvud, 250 g
100 g klyftade champinjoner
1/2 tärnad paprika
2 dl konserverade körsbärstomater
1/2 dl CREME FRAICHE lätt
1/2 msk kycklingfond
1/2 msk senap
salt, peppar och timjan
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN kycklingbitarna i olja i en gryta .
TILLSÄTT lök, fänkål, champinjoner
och paprika och låt det fräsa med under
omrörning ett par minuter .
RÖR ner tomater, CREME FRAICHE ,
fond, senap och kryddor och låt puttra
under lock 10 - 15 minuter., tills
kycklingen är klar .
SMAKLIG MÅLTID !