tisdag 20 mars 2018

MIN GODA LUNCH-MACKA . 1 PERS.



                    HEJSAN !

Mosa  kokt  potatis  på  en  skiva  fiberrikt  bröd.
Strö  över  1  msk  hackad  gräslök ,  samt  aningen
salt  och  vitpeppar .
Lägg  på  1 - 2  skivor  rostbiff  och  skivor  av
inlagd  gurka .

SMAKLIG  SPIS !

HALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR i SALSASÄLLSKAP, 1 PORT.



                       HEJSAN !

SMAKA  på  detta,  mmm....
Visst  kan  man  väl  bjuda  sig  själv,
på  något  riktigt  smarrigt.... eller ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4 - 6  frysta  pilgrimsmusslor,  ca  125 g
1  ägg ,
ströbröd,
salt  och  peppar ,
smör/margarin ,
SALSA:
1/2  avokado ,
1/2  liten  röd  chili ,
1  dl  tärnad  mango , gärna  fryst
och  sedan  tinad
1/2  msk  finhackad  rödlök ,
1  msk  hackad  koriander (kan uteslutas)
SWEET  CHILIKRÄM :
1  dl  lätt  CREME Fraiche ,
1 - 1 1/2  msk  sweet  chilisås ,
1  krm  salt ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TINA  pilgrimsmusslorna  och  torka  av
dem  med  hushållspapper .
Vispa upp  ägget .
Doppa  musslorna  i  ägget  och  panera
dem  sedan  i  ströbrödet .
STEK  musslorna  i  smör,  högst  30  sekunder
per  sida .  Salta  och  peppra .
SALSA :
SKÄR  avokadon  i  cm-stora  tärningar   och
skiva  chilin ,  ta  bort  kärnor  och  innerväggar
för  minskad  hetta .
Blanda  allt  med  mango  och  rödlök .
Strö  över  koriander .
SWEET   CHILIKRÄM :
BLANDA  lite  slarvigt ihop  CREME  Fraiche
med  sweet  chilisås.
Smaka  av  med salt .

SMAKLIG  MÅLTID !



STEKT SILL MED RÖDBETSSMÖR , 4 PERS.




                  HEJSAN !
Så  himla  gott  alltihop.
Ett  rosa  gott  smör  till  smarrig  stekt  sill
med  ansjovis  emellan .
mmm.... Dessa  stekta  sillar  serveras  med  fördel
tillsammans  med  ett  gott  potatismos .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
8  SILLFILE'ER,
1  burk  ANSJOVISFILE', 125 g
2  dl  grovt  rågmjöl ,
smör  till  stekning ,
RÖDBETSSMÖR :
2 kokta  rödbetor ,
125 g smör ,
3  msk  hackad  gräslök ,
3  msk  kapris ,
POTATISMOS :
800 g  potatis ,  mjölig  sort
1  dl  mjölk ,
25  g  smör ,
salt å peppar ,
1  krm  muskotnöt,

POTATISMOS :
KOKA  potatisen  mjuk  i  lättsaltat  vatten .
Mosa  och  vispa  ihop  tillsammans  med
mjölk  och  smör .
Smaka  av  med  salt,  peppar  och  lite
muskotnöt .
RÖDBETSSMÖR :
TÄRNA  rödbetorna  och  mixa  ihop  med
smöret .
Rör  i  gräslök  och  kapris .
Ställ  kallt .

LÄGG  två  ANSJOVISFILE'ER  mellan
två  SILLFILE'ER   och  doppa  de  dubbla
SILLFILE'ERNA  i  rågmjölet .
Salta  och  peppra  och  stek  i  smöret
2-3  minuter  på  varje  sida .
SERVERA  med  potatismos  och  en
klick  av  rödbetssmöret .

SMAKLIG  MÅLTID !