tisdag 20 mars 2018
MIN GODA LUNCH-MACKA . 1 PERS.
HEJSAN !
Mosa kokt potatis på en skiva fiberrikt bröd.
Strö över 1 msk hackad gräslök , samt aningen
salt och vitpeppar .
Lägg på 1 - 2 skivor rostbiff och skivor av
inlagd gurka .
SMAKLIG SPIS !
HALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR i SALSASÄLLSKAP, 1 PORT.
HEJSAN !
SMAKA på detta, mmm....
Visst kan man väl bjuda sig själv,
på något riktigt smarrigt.... eller ?
HÄR ÄR RECEPTET :
4 - 6 frysta pilgrimsmusslor, ca 125 g
1 ägg ,
ströbröd,
salt och peppar ,
smör/margarin ,
SALSA:
1/2 avokado ,
1/2 liten röd chili ,
1 dl tärnad mango , gärna fryst
och sedan tinad
1/2 msk finhackad rödlök ,
1 msk hackad koriander (kan uteslutas)
SWEET CHILIKRÄM :
1 dl lätt CREME Fraiche ,
1 - 1 1/2 msk sweet chilisås ,
1 krm salt ,
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA pilgrimsmusslorna och torka av
dem med hushållspapper .
Vispa upp ägget .
Doppa musslorna i ägget och panera
dem sedan i ströbrödet .
STEK musslorna i smör, högst 30 sekunder
per sida . Salta och peppra .
SALSA :
SKÄR avokadon i cm-stora tärningar och
skiva chilin , ta bort kärnor och innerväggar
för minskad hetta .
Blanda allt med mango och rödlök .
Strö över koriander .
SWEET CHILIKRÄM :
BLANDA lite slarvigt ihop CREME Fraiche
med sweet chilisås.
Smaka av med salt .
SMAKLIG MÅLTID !
STEKT SILL MED RÖDBETSSMÖR , 4 PERS.
HEJSAN !
Så himla gott alltihop.
Ett rosa gott smör till smarrig stekt sill
med ansjovis emellan .
mmm.... Dessa stekta sillar serveras med fördel
tillsammans med ett gott potatismos .
HÄR ÄR RECEPTET :
8 SILLFILE'ER,
1 burk ANSJOVISFILE', 125 g
2 dl grovt rågmjöl ,
smör till stekning ,
RÖDBETSSMÖR :
2 kokta rödbetor ,
125 g smör ,
3 msk hackad gräslök ,
3 msk kapris ,
POTATISMOS :
800 g potatis , mjölig sort
1 dl mjölk ,
25 g smör ,
salt å peppar ,
1 krm muskotnöt,
POTATISMOS :
KOKA potatisen mjuk i lättsaltat vatten .
Mosa och vispa ihop tillsammans med
mjölk och smör .
Smaka av med salt, peppar och lite
muskotnöt .
RÖDBETSSMÖR :
TÄRNA rödbetorna och mixa ihop med
smöret .
Rör i gräslök och kapris .
Ställ kallt .
LÄGG två ANSJOVISFILE'ER mellan
två SILLFILE'ER och doppa de dubbla
SILLFILE'ERNA i rågmjölet .
Salta och peppra och stek i smöret
2-3 minuter på varje sida .
SERVERA med potatismos och en
klick av rödbetssmöret .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)