onsdag 31 januari 2018
ISTERBAND A LA SMEDS 4 PORT.
HEJSAN !
Rolig och annorlunda rätt med de kära Isterbanden ,
här förvandlade till "STINGIGA" små biffar .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g isterband ,
1 ägg ,
1 dl matlagningsgrädde ,
1 1/2 dl bostongurka ,
4 msk vetemjöl ,
1 klick smör /margarin till stekning ,
SERVERING :
Inlagda rödbetor eller lingonsylt ,
kokt skalpotatis .
SÅ HÄR GÖR DU :
DRAG skinnet av isterbanden och mosa dem .
Blanda i ägg, grädde, mjöl och bostongurka .
Forma färsen till små biffar eller trinda bullar
och stek dem vackert bruna, först på ena och
sedan på andra sidan .
SERVERA med rödbetor eller lingonsylt
och kokt potatis med skalen på - ta bort skalen
när Du ska äta.
Alla vitaminer och mineraler finns under skalet,
kokar Du utan skal är vitaminer å mineraler borta.
LYCKA TILL ! mmm... !
MOAS FRESTELSE 4 PERS.
HEJSAN !
Det tål att upprepas igen , - Moas Frestelse !
Det kom till när mina barn var små och ville
äta Janssons Frestelse UTAN Ansjovis !
Det var inte lätt - istället uppfanns Moas Frestelse .
HÄR ÄR RECEPTET :
5-6 potatisar ,
1-2 purjolökar ,
4 hg blandfärs ,
3 dl kaffegrädde ,
2 msk smör ,
2 tsk salt ,
1 tsk curry ,
½ tsk vitpeppar ,
½ tsk krossad rosmarin ,
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA potatisen grovt och skölj strimlorna väl .
STEK potatisen lätt.
Blanda i den skurna purjolöken och bryn den lätt .
SMÖRJ en eldfast form och lägg i ett lager potatis
och purjolök .
KRYDDA färsen och lägg ett lager ovanpå potatisen -
purjolöken i formen .
TÄCK med ett lager potatis - purjolök och låt rätten
först brynas i 200 - 225 graders ugn .
SPÄD med grädden och låt stå ytterligare ca 40- 45 min.
SERVERA med en sallad .
mmm....det luktar så gott , alla väntar att det ska bli färdigt !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)