onsdag 31 januari 2018

ISTERBAND A LA SMEDS 4 PORT.




                         HEJSAN !

Rolig  och  annorlunda  rätt  med  de  kära  Isterbanden ,
här  förvandlade  till  "STINGIGA"  små  biffar .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600  g  isterband ,
1  ägg ,
1  dl  matlagningsgrädde ,
1 1/2  dl  bostongurka ,
4  msk  vetemjöl ,
1  klick  smör /margarin  till  stekning ,
SERVERING :
Inlagda  rödbetor  eller  lingonsylt ,
kokt  skalpotatis .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DRAG  skinnet  av  isterbanden  och  mosa  dem .
Blanda  i  ägg,  grädde,  mjöl  och   bostongurka .
Forma  färsen  till  små  biffar  eller  trinda  bullar
och  stek  dem  vackert  bruna,  först  på  ena  och
sedan  på  andra  sidan .
SERVERA  med  rödbetor  eller  lingonsylt
och  kokt  potatis  med  skalen  på - ta bort skalen
när  Du  ska äta.

Alla  vitaminer och mineraler  finns under  skalet,
kokar Du  utan skal är  vitaminer å mineraler  borta.

LYCKA  TILL !    mmm... !

MOAS FRESTELSE 4 PERS.




                  HEJSAN !

Det  tål  att  upprepas  igen , - Moas  Frestelse !
Det  kom  till  när  mina  barn  var  små  och  ville 
äta  Janssons  Frestelse  UTAN  Ansjovis !
Det  var  inte  lätt  - istället  uppfanns  Moas  Frestelse .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
5-6  potatisar ,
1-2  purjolökar ,
4  hg  blandfärs ,
3  dl  kaffegrädde ,
2  msk  smör ,
2  tsk  salt ,
1  tsk  curry ,
½  tsk  vitpeppar ,
½  tsk  krossad  rosmarin ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
STRIMLA  potatisen  grovt  och  skölj  strimlorna  väl .
STEK  potatisen  lätt.
Blanda i  den  skurna  purjolöken  och  bryn  den  lätt .
SMÖRJ  en  eldfast  form  och  lägg  i  ett  lager  potatis
och  purjolök .
KRYDDA  färsen  och  lägg  ett  lager  ovanpå  potatisen -
purjolöken  i  formen .
TÄCK  med  ett  lager  potatis  -  purjolök  och   låt  rätten
först  brynas  i  200 - 225  graders  ugn .
SPÄD  med  grädden  och  låt  stå  ytterligare  ca  40- 45 min.
SERVERA  med  en  sallad .

mmm....det  luktar  så  gott ,  alla  väntar  att  det  ska  bli  färdigt !

LYCKA  TILL !