tisdag 9 maj 2017

SILL-LÅDA PÅ RUTS VIS, 4 PERS.



                      HEJSAN !

Hoppas att NI gillar sill, för den här är mm...jättegod
och enkel att göra .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA  8-10 kalla potatisar .
Skär 3-4 färdigurvattnade  SILLFILEER
i ca 2 cm bitar.
Lägg  upp  i  rader  i  smörad  form  så
varannan  rad  är  potatis  och  varannan
är  sill.
STRIMLA och  mjukfräs 1 purjolök  i
lite smör/margarin.
Fördela  purjolöken över sill och potatis.
Strö på 2 msk ströbröd och några klickar
smör/margarin.

GRATINERA  i  10 min i 225 graders ugn.

SERVERA med 2 dl CREME fraiche  med
1 dl  klippt dill och gräslök .
+ paprika och gurk-bitar.

LYCKA TILL !

KALASGLASS .



               HEJSAN !

På några minuter gör Du den här goda glassen
som älskas av både små och stora gottegrisar.

SÅ HÄR GÖR DU :

Krossa en maräng  och  två  polkagrisar.
Blanda  det  med  två dl vaniljglass  och
några stänk karamellfärg och rör glassen
mjuk,  lägg  upp  glassen i portionsglas
och strö strössel över .

LYCKA TILL !

POLARKYCKLINGFILE', 4 PERSONER.



          HEJSAN !

Det här ser festligt ut att bjuda på, prova !
mm... himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

4 KYCKLINGFILE'ER,
100 g rökt  RENKÖTT,
2 tsk riven pepparrot,
2 msk mjukost,
2 msk hackad persilja,
3 msk CREME fraiche ,
4 smördegsplattor ,
1 äggula,

UGN : 225 GRADER - 150 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG renkött, pepparrot, mjukost, persilja
och CREME fraiche i en mixer eller matberedare
och kör till en pure .
Smaka av med salt och peppar

SNABBA BJUDFISKEN , 4 PERSONER.



                  HEJSAN !

Den här har jag gjort många gånger,
snabbt och enkelt, om Du hastigt ska
bjuda på middag !

HÄR ÄR RECEPTET :

600 g TORSKFILE',
200 g räkor,
150 g mjukost, gärna med RÄKSMAK
3 - 4 msk mjölk,
2 msk torrt vitt vin,(kan uteslutas, tag vatten istället)
1 krm svartpeppar,
hackad  dill,
1 fiskbuljongtärning,
GARNERING :
RÖD  STENBITSROM ,

SÅ HÄR GÖR DU :
GROVHACKA räkorna och blanda dem
med mjukost, mjölk, svartpeppar och dill.
LÄGG den tinade torsken i en låg traktör-
panna.
Smula över buljongtärningen och häll över
vin eller vatten .
BRED över ostblandningen .
Sjud under lock tills fisken är klar, ca 5-7
minuter.
Tiden beror på hur tjocka FILE'ERNA är.
GARNERA med rommen och bjud med
kokt pressad  potatis eller ris och någon
grönsak.

LYCKA  TILL !