lördag 7 september 2019

ZESPRI-PAJ, 8 - 10 BITAR.



                HEJSAN !

ALLTID finns det något att fira !
Så varför inte bjuda på denna underbara paj.

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
150 g smör/marg
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
FYLLNING :
2-3 ZESPRI - frukter (gul kiwi)
2 dl gräddfil
1/2 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Hacka ihop fettet, sockret, mjölet och
bakpulver till en slät deg, gärna i mat-
beredaren .  Tryck ut degen i en rund
pajform, ca 24 cm i diameter .
TVÄTTA frukterna och skiva dem tunt
med skalet kvar eller skala innan Du skär.
Lägg skivorna på pajskalet .
VISPA ihop gräddfilen, sockret, ägget ,
vaniljsockret och kanelen och klicka över.
Jämna till ytan och grädda på nedersta falsen,
35 - 40 minuter .
Låt pajen stå kallt minst några timmar  före
servering .
GARNERA  sedan pajen med några skivor
frukt om Du vill .

ZESPRI- frukt ser ut som gul kiwi men har
lite sötare fruktkött .
Jag använder gul kiwi  och skillnaden är inte
så markant, -Himla god  !

LYCKA TILL !