söndag 11 oktober 2015
MARÄNG-TOPPAD HALLONKRÄM. 4 PORT.
HEJSAN!
Det här får Ni inte MISSA - SÅ HIMLA GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET:
Fördela 5 dl HALLONKRÄM i fyra värmetåliga glas eller koppar.
Vispa 2 ÄGGVITOR, 2 msk STRÖSOCKER, och 1 KNIVSUDD SALT, till hårt skum.
Klicka ut MARÄNG-VISPET över HALLONKRÄMEN.
Ställ i ugnen UNDER GRILLELEMENTET på 250 grader, en kort stund.
TITTA HELA TIDEN SÅ MARÄNGEN INTE BLIR BRÄND.
SERVERA GENAST. (HALLONKRÄM = FÄRDIGKÖPT)
LYCKA TILL!
GRATINERAD GURKA 4 PERSONER.
HEJSAN!
Detta är kanske lite ovanligt, men GRATINERAD GURKA, passar bra att
servera som förrätt med SPRÖDVÄRMT BRÖD, gott är det också.
HÄR ÄR RECEPTET:
2 GURKOR, ej för tjocka, ca 750 g,
1 1/2 kryddmått NYMALD SVARTPEPPAR,
2 dl CREME' FRAICHE,
1 - 2 dl LAGRAD OST, t ex SVECIA.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 225 grader.
Skär GURKAN i ca 5 cm breda bitar.
KOKA GURKBITARNA i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämt mjuka 6-8 min.
Låt dem rinna av väl.
LÄGG GURKAN i en smord ugnssäker form och strö över PEPPARN.
Fördela CREME FRAICHE över och strö på OSTEN.
GRATINERA på galler mitt i ugnen tills rätten fått fin färg, ca 15 minuter.
SERVERA, som ensamrätt med BRÖD eller som tillbehör till KÖTT.
HOPPAS ATT DET SMAKAR ! LYCKA TILL !
BANAN - DESSERT 4-5 PERSONER.
HEJSAN!
När jag var liten flicka, då serverades ibland denna dessert,
mmm...så gott. Vi barn åt extra sakta...
HÄR ÄR RECEPTET:
6- 8 knappt mogna BANANER
1 msk pressad CITRONSAFT
125 g SMÖR eller MARGARIN
1 1/4 dl STRÖSOCKER(RÖRSOCKER)
3 ÄGGULOR
75 g SÖTMANDEL
3 ÄGGVITOR
SÅ här gör DU:
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
RÖR SMÖR och SOCKER vitt och pösigt.
Blanda ner en ÄGGULA i taget.
SKÅLLA MANDLARNA och hacka dem.
Rör ner dem i smeten.
SKALA BANANERNA och dela dem på längden i två halvor.
Lägg dem i en smord ugnssäker form och droppa över CITRONSAFTEN.
VISPA ÄGGVITORNA till hårt skum.
Rör först ner hälften i smeten och vänd därefter försiktigt ner resten.
FÖRDELA smeten BANANERNA.
GRÄDDA, på galler mitt i ugnen tills rätten fått fin färg, ca 20 minuter.
SERVERA, BANANDESSERTEN, ljummen, med vispad grädde eller vaniljsås.
HOPPAS ATT DET SMAKAR! ALL LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)