HEJSAN ! !
EN BULLE god att äta som den är , gärna
medan den ännu är varm
och ost - fyllningen är härligt krämig .
VARSÅGODA
HÄR ÄR RECEPTET :
1 msk smör / margarin
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 msk strösocker
25 g jäst
5 - 6 dl vetemjöl
FYLLNING :
ca 200 g bredbar herrgårdsost
GARNERING :
ägg och vallmofrö
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en rostfri skål.
TILLSÄTT mjölken , salt, och socker .
SMULA ner jästen
BLANDA i mjölet och arbeta tills den
släpper bunken .
TAG upp den på bakbordet och arbeta
den smidig .
KAVLA ut till en rektangel och bred
mjukosten över degplattan .
VIK degen i tre delar och skär i 8 - 10
jämna bitar .
LÄGG på bakpappersklädd plåt och låt
jäsa till dubbel storlek .
PENSLA med ägg och strö över vallmo-
frön .
GRÄDDA vackert guldbruna i 250 grader .
LYCKA TILL !
mm...så goda !