söndag 3 september 2017

MAKARONIPUDDING. 4 PORT.



            HEJSAN !

Sällan  eller  aldrig  gör  jag  denna rätt !
Men  visst  är  det  ett  barndomsminne-
så  nu  testar  vi  denna  idag ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  dl  makaroner,
200  g  korv  t ex  SALSICCIA  eller  chorizo,
1  gul  lök,
½  purjolök,
1  msk  smör,
2  dl  riven  ost ,
1  tsk  salt,
1  krm  svartpeppar,
3  ägg,
4  dl  mjölk,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  225  grader .
Koka  makaronerna  enligt  anvisning
på  förpackningen .
SNITTA  upp  korven  och  tryck  ut  färsen.
SKALA  och  hacka  löken .
Skölj  och  strimla  purjolöken.
Bryn  lök, purjolök  och  korvfyllning  i  smör
i  en  stekpanna.
Häll  över  i  en  smord  ugnssäker  form.
Tillsätt  makaroner,  ost  salt  och  peppar.
VISPA  ägg  och  mjölk,  häll  det  i  formen.
GRÄDDA  puddingen  mitt  i  ugnen   30  min.

Om  Du  har  annan  korv  skiva  och  strimla  den.

SMAKLIG  MÅLTID !

LYCKA  TILL !

MAMMAS BÖNSALLAD 6 PORT.


  
          HEJSAN !

Smaka  på  den här, jättegod  till  kyckling och FLÄSKYTTERFILE'.
Eller  som  ensamrätt  till  lunch.

HÄR  ÄR  RECPTET :
1 burk  kikärter (380 g)
1 burk  kidneybönor (380g),
1 syrligt  äpple, t ex Gravensteiner,
1 rödlök,
1 kruka  persilja,
2 msk  mango  BALSAMICO,
2 msk  olivolja,
½ tsk  FLINGSALT,
1 krm  nymalen  svartpeppar,
2 avokador,

SÅ  HÄR  GÖR  DU:
HÄLL  av  och  skölj  kikärter och  kidneybönor
i  kallt  vatten,  lägg  dem  i  en  skål.
SKALA  kärna  ur  och  tärna  äpplet .
Skala  och  strimla  löken .
Plocka  och  finstrimla  persiljebladen.
Tillsätt  äpple, lök  och  persilja  till  bönorna.
TILLSÄTT  olja  och  BALSAMICO,
salta  och  peppra.
KÄRNA  ur  avokadon ,  gröp  ur  och  skär  den
i  bitar.
SERVERA  med  kikärtssalladen .

SMAKLIG  MÅLTID !

LYCKA  TILL !