måndag 25 februari 2019

FINASTE CHOKLADKAKAN .



                      HEJSAN !
Himla god !
mmm...En mörk och tung chokladkaka
med smak av kaffe och nötter .
HÄR ÄR RECEPTET :
175 g blockchoklad- mörk,
175 g smör /margarin
100 g nötkärnor
1 dl vetemjöl
2 tsk kaffepulver
3 ägg
2 dl strösocker
UGN :200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT på ugnen.
BRYT sönder chokladen och smält den i vattenbad.
SMÄLT fettet i en 2 liters kastrull (en stor kastrull behövs
för att Du skall sedan röra ner ytterligare ingredienser).
SMÖRJ en rund form och beströ med vetemjöl.
(Skorpsmulor ger kakan ett mindre prydligt utseende.)
HACKA nötkärnorna mycket grovt och blanda dem i en
särskild bunke med vetemjöl och pulverkaffe .
SKILJ gulor och vitor, vispa vitorna till hårt skum.
RÖR ner sockret i smör/margarin-grytan, tag grytan från
plattan och rör hastigt ner gulorna en i taget .
TILLSÄTT därefter blockchokladen samt mjöl-nöt-kaffeblandningen.
Vänd till sist försiktigt ned äggviteskummet .
HÄLL smeten i formen och grädda i 30 - 40 minuter i
nedre delen av ugnen.
KAKAN vill gärna sjunka ned på mitten eftersom den har en
krämliknande konsistens .
VILL man ha den porösare ökar Du vetemjölsmängden ca 1 dl.

ALL LYCKA TILL !