tisdag 26 november 2019

TANT FRIDAS, ADVENTSKAKA .1 ST. *


                 HEJSAN !

Detta är en gammaldags mjuk pepparkaka
som bakades till Advent och till Julafton,
förr om åren, saftig och lagom mustig i
smaken, dessutom är det lingonsylt i .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl filmjölk
1 tsk ingefära
1 tsk stött kardemumma
1/2 tsk malda nejlikor
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
50 g smält smör / margarin
1/2 - 1 dl lingonsylt

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt, tillsätt filen , kryddor
och mjölet blandat med bikarbonaten . Blanda om .
Rör sist ner det smälta smöret  och lingonsylten .
HÄLL smeten i en smord och bröad, rund form , rymd
ca 1 liter,  grädda i 175 grader ca 45 minuter eller
tills kakan känns torr .
Du kan lätt göra dubbel sats , om Du tycker .

LYCKA TILL !