HEJSAN !
LÄTTLAGAT och fräscht i all sin enkelhet och ingredienserna ,
både köttet och grönsakerna kan man byta efter behag .
Ju godare buljong desto godare smakar det ! mm... jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 fläskfile' 300 -400 g
4 - 6 morötter
1 medelstor squash
2 små purjolökar
gröna ärter
5 dl köttbuljong
3 msk sherry (kan uteslutas)
salt, svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp buljongen i en kastrull eller gryta stor nog att rymma allt .
Smaksätt med sherryn . Krydda lätt .
Skär morötterna i centimetertjocka skivor och
låt dem sjuda i buljongen under lock .
SKÄR sedan de andra grönsakerna ,( utom de gröna ärterna , )
i lagom stora munsbitar och låt dem sjuda med morötterna efter ca 5 minuter .
Låt det koka tills det är halvmjukt .
SKÄR fläskfile'n i ungefär 2 cm tjocka skivor och lägg
dem och ärterna i grytan .
LÅT sjuda några minuter - köttet blir genomkokt rätt snabbt.
Smaka av buljongen och krydda eventuellt mer .
Gott med kokt potatis till .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !