söndag 10 januari 2016

FILMJÖLKSLIMPA MED FRÖ , 2 LIMPOR .

HEJSAN ! Filmjölk och sirap gör den här limpan mycket saftig. Nötter, solrosfrön, russin och linfrö är gott tuggmotstånd. HÄR ÄR RECEPTET : 1 LITER FILMJÖLK , 1 1/2 TSK BIKARBONAT , 2 DL MÖRK SIRAP , 1 TSK SALT , 3 DL GRAHAMSMJÖL , 2 DL GROVT RÅGMJÖL , 2 DL SOLROSFRÖN , 1 DL LINFRÖ , 1 DL RUSSIN , 1 DL HASSELNÖTTER , 7 DL VETEMJÖL . SÅ HÄR GÖR DU : RÖR samman filmjölk, bikarbonat, sirap och salt . TILLSÄTT grahamsmjöl, rågmjöl, solrosfrö, linfrö, russin, hasselnötter och vetemjölet . RÖR tills allt är blandat . SMÖRJ eller KLÄ två brödformar med bakplåtspapper . FÖRDELA degen i dem . UGNSBAKA i nedre delen av ugnen i 200 grader 60 minuter . LÅT limporna svalna av, stjälp upp dem och låt dem kallna på galler . mmm...Du behöver bara smör på, det är så smakrikt . VARSÅGODA ..LYCKA TILL !

SMÅ TUNNBRÖDSKORGAR MED CURRYRÖRA 4 PERS.

HEJSAN ! Härom veckan hade vi FLÄSKFILE över , lite sugna på något skulle smaka bra , då blev det de här, mmm...det var gott. HÄR ÄR RECEPTET : 1 RÖDLÖK , 2 ÄPPLEN , INGRID MARIE , 2 DL CREME FRAICHE 8 % , SALT OCH NYMALEN SVARTPEPPAR , 200 G FLÄSKFILE , 2 TSK ORIENTAL CURRY, MALD, 1 LITET SALLADSHUVUD , 8 TUNBRÖDSKORGAR . SÅ HÄR GÖR DU : FINHACKA rödlök och äpplen och mjukfräs dem tillsammans . TA upp ur pannan och genomstek FLÄSKFILEBITARNA i en teflon- panna . RÖR sedan i CREME FRAICHE, lök-och äppelhack och smaka av med salt och peppar . RÖR i curryn. LÄGG några små salladsblad i korgarna och fyll på med röran . VARSÅGODA , LYCKA TILL !

KLADDKAKA MED PEPPARMYNTA 1 KAKA .

HEJSAN ! SMAKA på den här mmm...jättegott ! HÄR ÄR RECEPTET : 200 G SMÖR , 250 G MÖRK CHOKLAD , 4 ÄGG , 1 1/2 DL STRÖSOCKER , 2 1/2 DL VETEMJÖL , 1/2 TSK SALT , 1 TSK VANILJSOCKER , 2-3 DROPPAR PEPPARMYNTSEXTRAKT . TILLBEHÖR : 1 LITER GLASS ELLER 3 DL VISPAD GRÄDDE . SÅ HÄR GÖR DU : SMÄLT smör och choklad över vattenbad . LÅT svalna något . VISPA ägg och socker ljust och poröst. RÖR ner chokladen . BLANDA de torra ingredienserna och blanda ner i smeten . RÖR den slät . DROPPA försiktigt i pepparmynta . SMAKA AV . TILLSÄTT eventuellt mer pepparmynta. SMÖRA och bröa en form med löstagbar botten ca 22 cm i diam. HÄLL i smeten . GRÄDDA mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter. SERVERA kakan ljummen eller kall med glass eller en klick grädde . DEKORERA EV. med MYNTABLAD . VARSÅGODA, LYCKA TILL !

OSTFYLLDA BIFFAR 4 PORT.

HEJSAN ! Ibland kan jag längta efter riktig nötfärs -10% . Så nu blir det så här ! HÄR ÄR RECEPTET : 400 G NÖTFÄRS , SALT Å SVARTPEPPAR , 4 SKIVOR SMAKRIK OST , 2 DL MIXAD SALLAD /OLIKA SORTER , 2 HACKADE SOLTORKADE TOMATER , BLÖTLAGDA , 1 LITEN HACKAD RÖDLÖK , 1 MSK OLIVOLJA , 1 MSK VATTEN , 1 MSK BALSAMVINÄGER , 5 DL KOKT PASTA . SÅ HÄR GÖR DU : RÖR ihop färs , salt och svartpeppar . FORMA till 8 platta biffar . LÄGG ostskivorna på 4 av biffarna . LÄGG resten av biffarna ovanpå. STEK eller grilla . BLANDA salladen med soltorkade tomater , lök, olivolja , vatten och vinäger . TILLSÄTT pastan . KRYDDA med salt å peppar. VARSÅGODA , LYCKA TILL !

CHILISPÄTTA MED RÄKOR 4 PORT.

HEJSAN ! Nu har det varit ett långt uppehåll , men nu är jag igång igen ! Idag blir det fisk på menyn ! HÄR ÄR RECEPTET : 8 SKINNFRIA PLATTFISKFILEE'R SPÄTTA ELLER FLUNDRA, CA 600 G . 2 MSK CITRONSAFT + 1 MSK VATTEN , 1 BURK CREME FRAICHE , 1 MSK TOMATPURE , 1 MSK HUMMERFOND , 1 DL SKALADE RÄKOR /ELLER I LAG , DILLKVISTAR , CITRONSKIVOR . SÅ HÄR GÖR DU : BRED ut FILE'ERNA så att sidan som skinnet suttit på ligger uppåt- - så hänger rullarna fint ihop . PEPPRA och salta mycket lätt , klipp dill över . RULLA ihop FILEERNA och lägg dem i en låg vid panna med skarven neråt . DROPPA över citron , späd med lite vatten . LÄGG på lock och sjud på svag värme tills rullarna är vita och fasta 5 - 6 minuter . BLANDA CREME FRAICHE , TOMATPURE , HUMMERFOND och ringla över fisken och runt om . LÄGG på lock och låt allt stå och bli varmt , eftervärmen brukar räcka . STRÖ på Räkor ,dillkvistar och droppa över citron . SERVERA med pressad potatis och gärna en blandad grönsallad . VARSÅGODA ! LYCKA TILL !