onsdag 9 mars 2011

VALNÖTS - DELIKATESSER 24 ST.

Lyxig småkaka till kaffet.

Så här gör DU:
MAL 1,5 dl valnötter och
1,5 dl hasselnötter i en
mandelkvarn.
VISPA 2 ägg och 2 dl strö-
socker pösigt.
BLANDA ner de malda nötterna.
KLICKA ut smeten glest på
bakpappersklädd plåt.
GARNERA med valnötter.
GRÄDDA kakorna mitt i ugnen
i 225 grader.

NJUUUT!
Enkelt va'.

SMÅ RARA CITRUSRUTOR. 24 ST.

Bakelsesöta kakor med krämig apelsintopp.
Jätteläckra.

150 g smör el margarin
2 ägg
2 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl apelsinjuice
TOPPING:
125 g krämig färskost
1 3/4 dl florsocker
75 g rumstempererat
smör/margarin
1 mskapelsinjuice
GARNERING:
Skivor eller rivet skal
av kumquats el.annan
citrusfrukt.
UGN:200 grader.

Så här gör DU:
Smält matfett och låt det svalna.
Vispa ägg o socker vitt o pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och
sikta ner i smeten.
Rör ner matfett och juice.
HÄLL smeten i en ugnssäker form
22x30 cm, klädd med bakpapper.
Grädda i nedre delen av ugnen
ca 20 minuter.
Känn med sticka att kakan
är torr inuti.
Låt svalna.
TOPPING:
Blanda färskost,florsocker,
smör och apelsijuice.
Vispa till en slät fluffig kräm.
Bred ut krämen i ett jämt lager
på kakan.Skär kakan i rutor och
garnera vid serverings-tillfället.

DU kan istället för citrus
välja lite mörk choklad.

LYCKA TILL!