söndag 27 januari 2019
POTATISKAKA med timjan , 2 port.
HEJSAN !
Det här är mättande och värmande mat
för en kulen vinterdag .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 kokta kalla potatisar
2 ägg
1/2 dl gul lök, finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
50 g riven ost 10 %
2 tsk margarin/smör
TILLBEHÖR
råkostsallad av 2 morötter, 1/2 rivet äpple
och persilja
eventuellt 4 skivor rökt skinka .
SÅ HÄR GÖR DU :
GROVRIV potatisen. Vispa upp äggen och
blanda med potatis, lök, salt, kryddor och ost.
SMÄLT matfettet i en stekpanna. Häll i
smeten och låt stelna, rör i den då och då .
När undersidan har fin färg, låt kakan glida
ner på en tallrik . Vänd tillbaka den i pannan
och låt andra sidan få färg .
RIV morötter och äpple och blanda med persilja.
LYCKA TILL !
CITRON - & TIMJANKYCKLIG, 2 PORT.
HEJSAN !
Fiffigt sätt att sätta fin smak på kycklingen .
Den svala yoghurtsåsen passar perfekt till .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g KYCKLINGFILE'
finrivet skal av 1/2 citron
1 tsk torkad timjan eller
1 msk färsk hackad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
6-8 smålökar
1 paprika
SERVERING
kokt ris
1 dl matlagningsyoghurt
1 klyfta vitlök
1-2 kläm på akacia honung
1tsk riven ingefära
UGN 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA citronskal, timjan, salt och peppar .
Gnid in kycklingen med blandningen .
Lägg kycklingen i en ugnssäker form .
Stek dem mitt i ugnen i 10 minuter.
SKALA löken . Ansa och strimla paprikan .
Vänd kycklingen i formen och lägg lök och
paprika runt om. Fortsätt att steka tills kyckling-
köttet är helt genomstekt, 20-25 minuter.
BLANDA matlagningsyoghurt med
pressad vitlök , akaciahonung och ingefära.
LYCKA TILL !
MERA TIPS !
HEJSAN !
För att undvika att köttfärslimpan spricker
kan Du pensla lite vatten på ovansidan
innan man gräddar den .
TACK !
GODA GRÖNA GENVÄGAR...TIPS !
TIPS !
HEJSAN !
Låt färska tomater koka med i köttfärssåsen .
Skalet från tomaten fiskar Du upp när det lossnar .
Det piffar till köttfärssåsen .
TACK !
MUMSIGA HALLONMUFFINS, 18-2 ST.
HEJSAN!
De här är superlätta att baka och härligt saftiga. Prova Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
1/2 dl vispgrädde
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
4 msk kakao
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl färska hallon
UGN : 225 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull. Låt det svalna.
Rör ner vispgrädden i smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
BLANDA i en skål samman bakpulver, kakao
och vetemjöl. Rör ner mjöl -blandningen och
smöret med grädden i äggsmeten.
Rör till en jämn smet.
FYLL därefter muffinsformar till 2/3 med smet.
Stoppa ner några hallon i varje muffinsform.
GRÄDDA i mitten av ugnen ca 15 minuter.
mmm...himla goda ! LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)