onsdag 2 november 2016

VANILJFYLLDA MANDELRUTOR i42 ST .


HEJSAN !

Det här blir en stor sats, lager på lager av mumsiga smaker .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
200 g smör /margarin ,
4 ägg ,
4 dl strösocker ,
6 dl vetemjöl ,
1 msk bakpulver ,
1 msk vaniljsocker ,
2 dl mjölk ,
ca 50 g mandelspån .

MARSANSMÖRKRÄM :
175 g mjukt smör ,
1 1/2 dl florsocker ,
2 tsk vaniljsocker ,
3 dl marsankräm ,
kakao ,
150 g mandelmassa ,
25- 50 g rostade mandelspån .
UGN :  200 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Vispa ägg och socker poröst .
BLANDA mjöl, bakpulver och vanilj.
Rör ner  det  i smeten växelvis med mjölken och smöret.
Bred ut smeten i en långpanna , ca 30x40 cm , med bak-papper.
Strö på mandelspånen .
GRÄDDA mitt i ugnen  15- 20 min .LÅT svalna .

MARSAN-SMÖRKRÄM :
RÖR samman smör, florsocker och vanilj
till en slät smörkräm.
Blanda ner lite av smörkrämen i taget i marsankrämen.
Bred krämen på kakan och sikta lite kakao över.
RIV mandelmassan.
Strö den och mandelspånen över kakan .
Låt stelna i kylen  skär upp i rutor .

LYCKA TILL !