HEJSAN !
Smakfullt med nötter & frukt .
Den här kakan behöver stå kallt och " sätta " sig
någon timme innan den skärs i bitar . mm....!
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
100 g smör / margarin
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
100 g malda valnötter
eller finhackade ,
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
UGN : 175 grader .
GLASYR :
75 g mörk choklad
2 /3 dl grädde
10 valnötter
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ och bröa en sockerkaksform, rymd 2 - 2 1/2 liter.
Vispa ägg , socker och farin pösigt .
SMÄLT smöret och häll i mjölken , rör ner i äggsmeten .
Sikta ner övriga torra ingredienser och rör till en jämn smet.
Häll i formen .
GRÄDDA kakan mitt i ugnen 40 - 45 minuter .
Låt den stå kvar några minuter i formen ,
stjälp sedan upp den på ett galler eller fat och låt den svalna.
GLASYR :
HACKA chokladen och lägg den i en bunke.
Koka upp grädden , häll över chokladen och
rör tills den har smält .
Låt svalna något .
Häll sedan glasyren över kakan och
GARNERA med hackade valnötter, (inte för smått )
LÅT stå kallt ca 1 timme innan den skärs i bitar .
LYCKA TILL !
och
TREVLIG ADVENT .