HEJSAN !
KASSLER & kotlett har varit husmors pålitliga bundsförvanter i långa tider .
Och inte undra på - med dessa gamla vapendragare går det alltid att trolla fram
snabba , goda måltider . SÅ VARSÅGODA , det är bara att hugga in !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler
1 syrligt äpple
1/2 liten purjolök
2 msk olivolja
1 msk curry
salt, peppar
1 dl hönsbuljong
5 dl blandad sallad
COUSCOUS :
2 dl couscous
1 msk olivolja
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk curry
salt, peppar
SÅS :
2 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk fransk senap
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA couscousen enligt anvisning på förpackningen .
Skär kasslern och äpplet i små kuber, ca 2x2 cm .
Strimla purjolöken .
HETTA upp oljan i en stekpanna och stek kassler -
bitarna tills de får färg .
Lägg i äppelbitarna och purjolöken och låt fräsa någon minut .
Krydda med curry, salt å peppar .
HÄLL på buljongen och koka upp . Blanda ner salladen , ställ åt sidan.
Hetta upp oljan i en stekpanna och smula ner den kokta couscousen
i oljan . Krydda med gurkmeja , curry, salt och peppar .
BLANDA ingredienserna till den kalla såsen .
Lägg upp couscousen på varma tallrikar och toppa med kasslerröran
och en klick gräddfilssås .
LYCKA TILL !