onsdag 27 januari 2021

MIN GODA ÄPPELKASSLER MED COUSCOUS, 4 PERSONER.




                                                 HEJSAN  !

KASSLER  & kotlett  har  varit  husmors  pålitliga  bundsförvanter  i  långa  tider .
Och  inte undra på - med dessa gamla  vapendragare  går det alltid  att trolla fram
snabba ,  goda  måltider .   SÅ  VARSÅGODA , det är bara att hugga in  !

HÄR ÄR RECEPTET  :
500 g  kassler
1 syrligt äpple
1/2 liten purjolök
2 msk olivolja
1 msk curry
salt, peppar
1 dl hönsbuljong
5 dl blandad  sallad 
COUSCOUS :
2 dl couscous
1 msk olivolja
1/2  tsk gurkmeja
1 tsk curry
salt, peppar
SÅS :
2 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk fransk senap

SÅ HÄR GÖR DU  :
KOKA couscousen  enligt  anvisning på förpackningen .
Skär  kasslern  och  äpplet  i  små  kuber, ca  2x2 cm .
Strimla purjolöken .  
HETTA  upp  oljan i en stekpanna  och  stek  kassler -
bitarna  tills de  får  färg .
Lägg i  äppelbitarna  och  purjolöken  och  låt  fräsa  någon  minut . 
Krydda med  curry, salt å peppar .
HÄLL på  buljongen och koka upp . Blanda ner salladen , ställ åt sidan.
Hetta  upp oljan i en stekpanna och smula ner den kokta couscousen 
i oljan .  Krydda  med gurkmeja , curry, salt och peppar .
BLANDA ingredienserna till den kalla såsen .
Lägg upp couscousen på varma tallrikar och toppa med kasslerröran 
och en klick gräddfilssås  .

LYCKA  TILL !