onsdag 27 maj 2020

FESTPASTA PÅ MINUTEN , 2 PORT. TIPS !



TIPS !

VÄRM en skvätt olivolja i en gryta- kastrull .
Lägg i en rensad finstrimlad chili och en
bunthackad gräslök.
LÅT 75 g gorgonzola smälta i oljan och vänd
sedan ner 2 portioner nykokt pasta.
SERVERAS direkt, rykande hett !
TACK !

SVALKAND & SLANKANDE... 3-4 PORT. TIPS !



TIPS !
                    HEJSAN !
SUGEN på en dessert ,
Som inte sätter sig på höfterna ?
Prova mjuk yoghurtglass !
MIXA 250 g frysta hallon .
Blanda i 1/2 - 1 dl socker och
3 dl iskall naturellyoghurt .
KLART !

TACK !

HALLONSOPPA ...TIPS !

         

                           HEJSAN !
TIPS !
Hallonsoppa är ett perfekt mellanmål
för både   stora och små .
Gärna med en smörgås som tillbehör.
TACK !

HALLONSOPPA MED APELSINSMAK , 4 PORT.



                           HEJSAN !

Det här är också en DESSERT  " som inte går av för hackor " !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl hallon
2 apelsiner
2 dl vatten
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl+ vatten
4 persika- halvor

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och socker .
Kör hallonen i en matberedare.
Vill DU ha bort kärnorna så sila hallonen .
BLANDA sockerlagen med hallon och
apelsinsaft.
Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll
ner i soppan .
GE det hela ett uppkok .
SERVERA med skivad persika .

Och gärna en klick vispgrädde .
LYCKA TILL !


HEMGJORD VANILJGLASS MED VARMA HJORTRON, ca 4 pers.





                                           HEJSAN !

Det här är en riktigt festlig dessert ,
så himla god dessutom !
Och Du känner Dig riktigt stolt, att
Du har gjort den .
Mycket imponerande!

HÄR ÄR RECEPTET :
1 vaniljstång
1 dl vatten
3/4 dl florsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR eller klipp upp vaniljstången,
så att kornen inuti blir synliga .
Sjud den i vattnet och ca 1msk av
sockret i 15 minuter .
TA upp vaniljstången och tillsätt
resten av sockret .
Vispa ner äggulorna .
SJUD upp ägg- och sockerblandningen
under vispning tills den är tjock och
krämig .
Den får inte koka .
LÅT krämen kallna, vispa då och då .
Rör sedan ner den vispade grädden .
HÄLL krämen i en skål och frys den
i minst 5 timmar .
Låt glassen tina ca 15 minuter innan
den äts med varma hjortron.
mmm .... !

LYCKA TILL !