lördag 23 juni 2018
RÄKENTRE' MED KIWIDRESSING ,....4 PERS.
HEJSAN !
En festlig RÄKCOCKTAIL som får en
spännande smak med hjälp av den friska
och goda kiwifrukten .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g räkor med skal ,
(250 g skalade)
100 g färska champinjoner ,
1 liten burk sparris i bitar , 225 g
isbergssallad ,
1 kiwifrukt ,
dillkvistar ,
DRESSING :
2 kiwifrukter ,
1 msk olja ,
1 msk vatten ,
2 tsk citronsaft ,
1 liten vitlöksklyfta ,
salt å peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna .
Skölj och skiva champinjonerna .
Pressa gärna över några droppar
citronsaft så att de inte mörknar .
Låt sparrisen rinna av .
SKÖLJ och strimla isbergssalladen
och lägg i 4 portionsskålar eller
glas på fot .
Varva de övriga ingredienserna i
skålarna .
SKALA och skiva kiwifrukten .
GARNERA med kiwiskivor och dill-
kvistar .
SKALA och mosa kiwifrukterna till
dressingen .
Blanda kiwimoset med olja, vatten och
citronsaft .
Smaksätt gärna med pressad vitlök och
med salt och peppar .
SERVERA dressingen till RÄK-SALLADEN .
LYCKA TILL !
TREVLIG MIDSOMMAR !
AVOKADO-SALLAD MED OLIVER ,...4 PERS .
HEJSAN !
Gillar Ni oliver ? - jag lär mej att gilla dom !
Men jag fick ett recept av en god vän så....
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g isbergssallad ,
1 avokado ,
4 tomater ,
1/2 gurka ,
10 svarta oliver ,
4 rädisor ,
pressad citron ,
DRESSING :
4 tsk äppelcidervinäger ,
2 tsk olja ,
2 tsk vatten ,
2 tsk fransk osötad senap ,
1-2 krm salt ,
1 krm peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA alla ingredienserna till dressingen
och låt den stå kallt medan Du gör salladen .
GROVSTRIMLA salladen.
Skala avokadon och skär i bitar .
Pressa citron över .
SKÄR tomaterna i klyftor, gurkan i stavar
och dela oliver och rädisor .
LYCKA TILL !
TREVLIG MIDSOMMAR !
MIN, CRABFISHPAJ , 4 PERS .
HEJSAN !
Smak på denna lätta jättegoda paj .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
12 msk kärnvetemjöl ,
8 tsk smör/margarin ,
4 msk lättfil ,
FYLLNING :
200 g CRABFISH ,
100 g skalade räkor ,
1 purjolök ,
3 tomater ,
3 små ägg ,
2 dl lättmjölk ,
1/2 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
25 g riven ost ,
finklippt dill ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ingredienserna till pajdegen .
Tryck ihop till en deg och klä en
form med degen .
Nagga botten med en gaffel .
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 min.
Har Du mixer gör Du naturligtvis paj-
degen i den .
VISPA ägg, mjölk, salt och peppar .
Skär tomaterna i klyftor och strimla
purjolöken .
Lägg tomater, purjolök, CRABFISH ,
och räkor i pajskalet och häll ägg -
blandningen över .
Toppa med riven ost .
GRÄDDA i 200 grader 20-25 minuter
tills äggblandningen stelnat och pajen
fått fin färg .
Strö lite dill över och servera med tomatsallad .
HOPPAS DET SMAKAR !
TREVLIG MIDSOMMAR !
HETA LAXSPETT 4 PORT .
HEJSAN !
Smaka på detta ,...mmm, himla goda- smakrika !
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 500 g LAXFILE' ,
MARINAD OCH SÅS :
1-2 röda chilifrukter ,
1 dl ljus soja ,
4 msk Mörkt MUSCOVADO-RÅSOCKER ,
1 / 2 dl olja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA chilifrukterna fint och blanda samman
med soja, MUSCOVADO-RÅSOCKER ,
och olja .
Tag undan hälften av marinaden , resten hälls
i en skål .
SKÄR laxen i kuber och lägg i skålen med
marinaden .
Marinera 1 timme, rör om ett par gånger .
STEK laxkuberna i lite olja .
TRÄ laxkuberna på spett och rulla dem i
rostade sesamfrön .
TILL SERVERING :
Servera laxen med sallad, kokt ris och såsen .
GARNERA med sesamfrön .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
TREVLIG MIDSOMMAR !
FÖRSVINNANDE GODA FLARN ,...30 ST .
HEJSAN !
mmm...himla goda !
Sältan från jordnötterna ger en liten "busig" ,
oemotståndlig smak .
Tänk bara på att klicka ut dem glest på plåten,
för de flyter ut vid gräddning .
HÄR ÄR RECEPTET :
75 g smör/margarin ,
1 dl havregryn ,
1 dl salta jordnötter ,
1 dl strösocker ,
1 msk mörk sirap ,
1 msk mjölk ,
3 / 4 dl kärnvetemjöl ,
DEKORATION :
100 g mörk choklad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull .
Tillsätt havregrynen .
Hacka jordnötterna grovt , blanda
ner dem i kastrullen .
Tillsätt de övriga ingredienserna
och rör till en jämn smet .
KLICKA ut smeten i teskedsstora
klickar på plåtar med bakplåtspapper.
Lägg klickarna glest eftersom de
flyter ut .
Grädda mitt i ugnen 6 - 10 min.
DEKORATION :
SMÄLT chokladen i mikrovågsugn
eller över vattenbad .
Ringla den över de kalla kakorna .
LYCKA TILL !
TREVLIG MIDSOMMAR !
ÖRTSPÄCKAD FLÄSKFILE' , 4-6 PORT
HEJSAN !
FLÄSKFILE' med härlig smak av vitlök
och örter .
Låt gärna köttet vila 10 minuter ,
innan Du skär det i skivor .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g FLÄSKFILE' ,
3 msk smör & rapsolja ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
1 vitlöksklyfta ,
12 kvistar färska blandade örter ,
t ex timjan, rosmarin, oregano .
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA köttet i 4-6 bitar .
Skär ett snitt på längden i varje bit .
Pensla med 1 msk smör & rapsolja .
Salta å peppra .
SKALA och finhacka vitlöken .
Lägg vitlök och örtkvistar i köttbitarna .
Fäst ihop med tandpetare .
Stek eller grilla i resten av smör & rapsolja
på medelvärme ca 15 minuter .
HOPPAS DET SMAKAR ,
TREVLIG MIDSOMMAR !
KOKT SPARRIS MED HACKAT ÄGG OCH BRYNT SMÖR ,...8 PORT .
HEJSAN !
Färsk sparris betyder vår .
Men jag tycker att det passar nu också .
Här är en mild förrättssallad med nötigt
smör /margarin och knapriga krutonger .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg grön sparris ,
4 skivor formbröd ,
100 g smör /margarin ,
4 kokta ägg ,
1 tsk FLINGSALT ,
2 krm svartpeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYT av nedersta delen på sparrisen .
Skär bort kanterna på brödskivorna och
smula dem .
STEK smulorna frasiga i 1- 2 msk smör.
Koka sparrisen i saltat vatten 2-4 min.
Skala och hacka äggen .
BRYN resten av smöret i en kastrull .
Lägg upp sparrisen på ett fat .
Strö över ägghacket .
RINGLA över det brynta smöret och
toppa med brödsmulorna .
Strö över salt å peppar .
HOPPAS DET SMAKAR ,
TREVLIG MIDSOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)