lördag 23 juni 2018

RÄKENTRE' MED KIWIDRESSING ,....4 PERS.




                              HEJSAN !

En  festlig  RÄKCOCKTAIL  som  får  en
spännande  smak  med  hjälp  av  den  friska
och  goda  kiwifrukten .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

600  g  räkor  med  skal ,
(250 g skalade)
100  g  färska  champinjoner ,
1  liten  burk  sparris  i  bitar , 225 g
isbergssallad ,
1  kiwifrukt ,
dillkvistar ,

DRESSING :
2  kiwifrukter ,
1  msk  olja  ,
1  msk  vatten ,
2  tsk  citronsaft ,
1  liten  vitlöksklyfta ,
salt å peppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SKALA  räkorna .
Skölj  och  skiva  champinjonerna  .
Pressa  gärna  över  några  droppar
citronsaft  så  att  de  inte  mörknar .
Låt  sparrisen  rinna  av .
SKÖLJ  och  strimla  isbergssalladen
och  lägg  i  4  portionsskålar  eller
glas  på  fot .
Varva  de  övriga  ingredienserna  i
skålarna .
SKALA  och  skiva  kiwifrukten .

GARNERA  med  kiwiskivor  och  dill-
kvistar .
SKALA  och  mosa  kiwifrukterna  till
dressingen  .
Blanda  kiwimoset  med  olja,  vatten  och
citronsaft .
Smaksätt  gärna  med  pressad  vitlök  och
med  salt  och  peppar .
SERVERA  dressingen  till  RÄK-SALLADEN .

LYCKA  TILL !

TREVLIG  MIDSOMMAR !


AVOKADO-SALLAD MED OLIVER ,...4 PERS .




                       HEJSAN !

Gillar  Ni  oliver ? - jag  lär  mej  att  gilla  dom !
Men  jag  fick  ett  recept  av  en  god  vän  så....

HÄR  ÄR  RECEPTET :

200  g  isbergssallad  ,
1  avokado ,
4  tomater ,
1/2  gurka ,
10  svarta  oliver ,
4  rädisor ,
pressad  citron ,

DRESSING :
4  tsk  äppelcidervinäger ,
2  tsk  olja ,
2  tsk  vatten ,
2  tsk  fransk  osötad  senap ,
1-2  krm  salt ,
1  krm  peppar .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

BLANDA  alla  ingredienserna  till  dressingen
och  låt  den  stå  kallt  medan  Du  gör  salladen .
GROVSTRIMLA  salladen.
Skala  avokadon  och  skär  i  bitar .
Pressa  citron  över .
SKÄR  tomaterna  i  klyftor,  gurkan  i  stavar  
och  dela  oliver  och  rädisor .

LYCKA  TILL !

TREVLIG  MIDSOMMAR !

MIN, CRABFISHPAJ , 4 PERS .




                         HEJSAN !

Smak  på  denna  lätta  jättegoda  paj .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

PAJDEG :
12  msk  kärnvetemjöl ,
8  tsk  smör/margarin ,
4  msk  lättfil ,
FYLLNING :
200  g  CRABFISH ,
100  g  skalade  räkor ,
1  purjolök ,
3  tomater ,
3  små  ägg ,
2  dl  lättmjölk ,
1/2  tsk  salt ,
1  krm  svartpeppar ,
25  g  riven  ost ,
finklippt  dill ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
HACKA  ingredienserna  till  pajdegen .
Tryck  ihop  till  en  deg  och  klä  en
form  med  degen .
Nagga  botten  med  en  gaffel .
Förgrädda  pajskalet  i  200  grader  i  10 min.
Har  Du  mixer  gör  Du  naturligtvis   paj-
degen  i  den .
VISPA  ägg,  mjölk,  salt  och  peppar .
Skär  tomaterna  i  klyftor  och  strimla
purjolöken .
Lägg  tomater,  purjolök,  CRABFISH ,
och   räkor  i  pajskalet  och  häll  ägg -
blandningen  över .
Toppa  med  riven  ost .
GRÄDDA  i  200  grader  20-25  minuter
tills  äggblandningen  stelnat   och  pajen
fått  fin  färg .
Strö  lite  dill  över  och  servera  med  tomatsallad .

HOPPAS  DET  SMAKAR  !

TREVLIG  MIDSOMMAR !

HETA LAXSPETT 4 PORT .



                   HEJSAN !

Smaka  på  detta ,...mmm,  himla  goda- smakrika !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
ca  500  g  LAXFILE' ,

MARINAD  OCH  SÅS :
1-2  röda  chilifrukter ,
1  dl  ljus  soja ,
4  msk  Mörkt  MUSCOVADO-RÅSOCKER ,
1 / 2  dl  olja ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

HACKA  chilifrukterna  fint  och  blanda  samman
med  soja, MUSCOVADO-RÅSOCKER ,
och  olja .
Tag  undan  hälften  av  marinaden ,  resten  hälls
i  en  skål .
SKÄR  laxen  i  kuber  och  lägg  i  skålen  med
marinaden  .
Marinera  1  timme,  rör  om  ett  par  gånger .
STEK  laxkuberna  i  lite  olja .
TRÄ  laxkuberna  på  spett  och  rulla  dem  i
rostade  sesamfrön .

TILL  SERVERING :
Servera  laxen  med  sallad,  kokt  ris  och  såsen .
GARNERA  med  sesamfrön .

HOPPAS  ATT  DET  SMAKAR !

TREVLIG  MIDSOMMAR !

FÖRSVINNANDE GODA FLARN ,...30 ST .




                  HEJSAN !

mmm...himla  goda !

Sältan  från  jordnötterna  ger  en  liten  "busig" ,
oemotståndlig  smak .
Tänk  bara  på  att  klicka  ut  dem  glest  på  plåten,
för  de  flyter  ut  vid  gräddning .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
75  g  smör/margarin ,
1  dl  havregryn ,
1  dl  salta  jordnötter ,
1  dl  strösocker ,
1  msk  mörk  sirap ,
1  msk  mjölk ,
3 / 4  dl  kärnvetemjöl ,
DEKORATION :
100  g  mörk  choklad ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smöret  i  en  kastrull .
Tillsätt  havregrynen .
Hacka  jordnötterna  grovt ,  blanda
ner  dem  i  kastrullen .
Tillsätt  de  övriga  ingredienserna
och  rör  till  en  jämn  smet .
KLICKA  ut  smeten  i  teskedsstora
klickar  på  plåtar  med  bakplåtspapper.
Lägg  klickarna  glest  eftersom  de
flyter  ut .
Grädda  mitt  i  ugnen  6 - 10  min.

DEKORATION :
SMÄLT  chokladen  i  mikrovågsugn
eller  över  vattenbad .
Ringla  den  över  de  kalla  kakorna .

LYCKA  TILL !

TREVLIG  MIDSOMMAR !




               

ÖRTSPÄCKAD FLÄSKFILE' , 4-6 PORT




                               HEJSAN !

  FLÄSKFILE'  med  härlig  smak  av  vitlök
och  örter .
Låt  gärna  köttet  vila  10  minuter ,
innan  Du  skär  det  i  skivor .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

600  g  FLÄSKFILE' ,
3  msk  smör & rapsolja ,
1  tsk  salt ,
1  krm  svartpeppar ,
1  vitlöksklyfta ,
12  kvistar  färska  blandade  örter ,
t ex  timjan,  rosmarin,  oregano .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

DELA  köttet  i  4-6  bitar .
Skär  ett  snitt  på  längden   i  varje  bit .
Pensla  med  1  msk  smör & rapsolja .
Salta  å  peppra .
SKALA  och  finhacka  vitlöken .
Lägg  vitlök  och  örtkvistar  i  köttbitarna .
Fäst  ihop  med  tandpetare .
Stek  eller  grilla  i  resten  av  smör & rapsolja
på  medelvärme  ca  15  minuter .

HOPPAS  DET  SMAKAR ,

TREVLIG  MIDSOMMAR !

KOKT SPARRIS MED HACKAT ÄGG OCH BRYNT SMÖR ,...8 PORT .




                               HEJSAN !

Färsk  sparris  betyder  vår .
Men  jag  tycker  att  det  passar  nu  också .

Här  är  en  mild  förrättssallad  med  nötigt
smör /margarin  och  knapriga  krutonger .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  kg  grön  sparris ,
4  skivor  formbröd ,
100  g  smör /margarin ,
4  kokta  ägg ,
1  tsk  FLINGSALT ,
2  krm  svartpeppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BRYT  av  nedersta  delen  på  sparrisen .
Skär  bort  kanterna  på  brödskivorna  och
smula  dem .
STEK  smulorna  frasiga  i  1- 2  msk  smör.
Koka  sparrisen  i  saltat  vatten  2-4  min.
Skala  och  hacka  äggen .
BRYN  resten  av  smöret  i  en  kastrull .
Lägg  upp  sparrisen  på  ett  fat .
Strö  över  ägghacket .
RINGLA  över  det  brynta  smöret  och
toppa  med  brödsmulorna .
Strö  över  salt  å  peppar .

HOPPAS  DET  SMAKAR ,

TREVLIG  MIDSOMMAR !