lördag 3 oktober 2009

MUSSELSOPPA 4 PORT.

Visst är det väl tråkigt att
äta burkmat.
Men ibland kan det vara bra
att ha en burk hemma när det
ska gå undan och DU är vrålhungrig.
Man får "snygga till"den.

1 burk konc.champinjonsoppa
1 burk konc.tomatsoppa
mjölk till spädning
ev majsstärkelse(majsena)
2 burkar musslor med spad.(300g)
klippt gräslök.

Så här gör DU:
Blanda de båda sopporna i en kastrull
och späd enl.anvisn.på burkarna med
musselspad och mjölk.
Red ev.av med majsstärkelse
till en lite krämigare konsistens.
Lägg i och värm musslorna.
Klipp gräslök över soppan
och servera.
KLART!

Ät gärna en hård macka till
med ost.
Hoppas att det smakar.
LYCKA TILL!

MAUDS CITRONSÅS.

mmm... till LAX,KUMMEL,TORSK.

1 burk creme fraiche
1 tärning fiskbuljong
skalet av 1 citron-rivet
2 kläm på citronen

Så här gör DU;
Ta fram en kastrull.
Häll i creme fraichen.
Lägg i 1 fiskbuljongtärning.
Skalet av den rivna citronen
och 2 kläm på citronen.
Rör om och låt allt koka upp.
KLART.

LYCKA TILL
OCH SMAKLIG MÅLTID!

MARITAS TÅRTA - TILL MÅNGA .

Det här är den godaste tårta
jag någonsin smakat.
Så har NI kalas i familjen,
är det bara att prova.

125 g smör
1 dl socker
2 äggulor
1 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
TILL MARÄNGSMET:
2 äggvitor
1 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g hackade nötter
3 dl vispad grädde
och
2 grovrivna äpplen
eller clementiner
(hackade)
smort smörpapper till
långpannan.

Så här gör DU:
Rör ägg och socker pösigt.
Och sätt sedan till äggulorna
en i taget,omväxlande med
mjölken.
Rör till sist ner vetemjölet
blandat med bakpulvret.
Bred med en gummiskrapa
ut smeten i en långpanna
klädd med smort smörpapper.

Vispa äggvitorna till hårt skum
och blanda med socker o´vanilj.

Bred äggvitesmeten ovanpå
sockerkakssmeten och strö
grovt hackade nötteröverst.

GRÄDDA kakan i 175-180 graders
ugnsvärme i 20 min tills
marängen har fått färg.

Låt kakan kallna.
Dela den sedan mitt itu
och lägg ihop tårtan med
vispad grädde och grovt
rivna äpplen eller hackade
clementiner emellan.

Denna tårta glömmer NI aldrig.
Tro mej !

LYCKA TILL!
Och trevlig samvaro.

TOMATSALSA. 4 PORT.

Hur gör man det?
Jo - så här .

500 g kvisttomater
3 vårlökar -eller
späd purjolök(gå efter säsong)
2 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
1 tsk socker
salt -smaka
nymalen peppar.

så här gör DU:
Skålla,skala och kärna ur
tomaterna,finhacka fruktköttet.
Ansa och skär löken i fina strimlor.
Skala och finhacka vitlöken.
Rör ihop vinäger,olja,socker,
salt och peppar.
Blanda med tomater,vårlök
och vitlök.
Låt salsan stå och dra några timmar.

Så mycket godare med hemlagad.

LYCKA TILL.