söndag 26 maj 2019

KRÄMIG POTATISGRATÄNG, 4 PERS. 55 min.



                   
                        HEJSAN !

Det blev en annan variant - men ack så god,
väl värd att göra igen.
I den här krämiga gratängen får potatisen
sällskap av squash och tomater.

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g potatis
4 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesanost
salt och malen svartpeppar
2 dl grädde
3 plommontomater
1 liten squash, ca 250 g
1 gul
2 msk olivolja

TOPPING
10 g rucola
1 dl hyvlad parmesanost
några kvistar oregano
1/2 dl rostade pinjenötter

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
SKALA potatisen och vitlöken och skiva
dem tunt.
Varva det med riven parmesan i en eldfast form .
Krydda med salt och svartpeppar och häll över
grädden .  Ställ in i ugnen.
SKIVA tomater, squash och gul lök.
TA ut formen efter ca 25 minuter och varva
grönsaksskivorna  ovanpå potatisen.
Ringla över lite olivolja och krydda med salt
och svartpeppar.
Sätt in formen i ugnen igen och grädda i ca 20 min.
BLANDA ingredienserna till  TOPPINGEN
och servera till gratängen .

LYCKA TILL !
och hoppas det smakar.